Diploma sem kell a magyar álomfizetéshez

A mai napig sokan úgy gondolják, hogy csak diplomával lehet jól fizető állást szerezni. Pedig számos olyan foglalkozás van, amelyek érettségivel is átlagon felüli fizetéssel kecsegtetnek. Gondoltad volna, hogy a másfélmilliós fizetéshez sem szükséges a felsőkoú végzettség? – olvasható a Pénzcentrum oldalán.

Bővebben




Így verik át a gyanútlan magyarokat

  A számok azt mutatják, hogy egyre többen mennek külföldre - leginkább a biztosabb megélhetés, munkalehetőség reményében. Persze sokan vannak, akik ki is használják ezt, szaporodnak az átverések, lehúzások. De vajon mik a leggyakoribb csapdák, mire érdemes igazán figyelni? – írja a Pénzcentrum.

Bővebben




Vezető tisztségviselő nyugdíjba menne

   Olvasónk tíz éve tisztségviselője egy alapítványnak, és emellett nincs munkaviszonya, csak rehabilitációs ellátásban részesül. Azt tudakolta az Adózónától: a tisztségviselői jogviszony biztosítási időnek, szolgálati időnek számít-e, és ha igen, hogyan kell kérelmezni, igazolni? Kérdésére Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt – írja az adozona.hu.

Bővebben




Hol érdemes diákmunkát vállalni?

 Közeleg a nyári szünet, ami a diákoknak a pihenés mellett a pénzkereseti lehetőség időszakát is jelenti. Megyénkben az adminisztratív munkakörök a legkedveltebbek, a mezőgazdasági foglalkozások kevésbé népszerűek – írja a szoljon.hu.

Bővebben




Kinek kellene fizetni a munkába járás költségeit?

  Biztosan sokszor merült már fel az Ön munkahelyén is, hogy vita alakult ki a munkáltató és a dolgozó között, amikor a munkába járás költségeiről volt szó. Többek között olyan kérdésekre kerestük a választ, hogy mit tehet a munkavállaló, ha lakhelye távol van a munkahelyétől? Mi számít távolnak? Mikor, mit és mennyit köteles téríteni a munkaadó? – olvasható a hir6.hu oldalán.

Bővebben




Emelnék a a két gyermeket nevelők családi adókedvezményét

Jelentősen emelkedhet a két gyermeket nevelők családi kedvezménye, a jelenlegi húszezer forint helyett havonta akár negyven-ötvenezer forint körüli összeg is megmaradhat náluk – értesült a Magyar Nemzet. A lépés több mint 350 ezer szülőt érinthetne.

Bővebben