Minimálbért emelne a Liga Szakszervezetek

A Liga Szakszervezetek több témában, mint például a társadalmi párbeszéd továbbfejlesztése, a sztrájktörvénynek és a Munka törvénykönyvének (Mt.) módosítása, a korhatár előtti ellátások új rendszere, valamint a 2015. évi bérek kérdésköre, még idén tárgyalna a kormánnyal - közölte a munkavállalói érdekképviselet.

Bővebben




Meglepő hír a magyar vendégmunkásokról

Nem az olcsóbb foglalkoztatás motiválja azokat a brit munkaadókat, akik szívesen alkalmaznak a kelet-közép-európai országokból érkezett vendégmunkásokat, hanem a külföldiek magasabb képzettsége és erősebb motiváltsága - derült ki egy felmérésből.

Bővebben




Önkéntes pénztár tagja? Átvilágítják!

Az ügyfél-átvilágítást el kell végezni az önkéntes pénztári tagok esetében, figyelmeztet közleményében az MNB, akiknél ez elmarad, a pénztárak nem teljesítik megbízásaikat.

Bővebben




A munkanélküliség árt az egészségnek

Ismert, hogy az egészséges ételek fogyasztása, a rendszeres testmozgás és a káros szenvedélyektől való tartózkodás mind jót tesz az egészségnek, arra azonban már kevesebben gondolnak, hogy a munka legalább ilyen jó hatással van rá. A szakemberek szerint ugyanis a munkanélküliség mind a mentális, mind a fizikális egészségre káros hatással van - írja a Fox News.

Bővebben




Rengeteg állást kínálnak, diploma nélkül mégis nehéz munkát találni?

Az ősz kezdetével rekord számú álláshirdetés árasztotta el a munkaerőpiacot. A legtöbb új munkavállalót az értékesítés és kereskedelem szektorban keresik, a második legnépszerűbb kategória az IT fejlesztés és a programozás. Bár a legtöbben továbbra is olyan munkát keresnek, ahova nem szükséges felsőfokú végzettség, az új pozíciók háromnegyede mégis megköveteli ezt – írja a Privátbankár.

Bővebben




Kevesebb szabadság jár a beteges dolgozónak

Hány nap szabadság jár a munkavállalónak, ha év közben beteg volt, fizetés nélküli szabadságát töltötte, vagy munkaviszonya három hónapos felmentési idő után szűnik meg? Egy egyszerű szabály, amely több értelmezési kérdést is felvet a gyakorlatban – írja a munkajog.hu.

Bővebben




OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár: a válság óta először nőtt a taglétszám

Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár napjainkban közel 218 ezer tagot számlál, ez az önkéntes nyugdíjpénztári piac tagságának hozzávetőleg egynegyede, a nyugdíjpénztár az elmúlt negyedévben a válság óta először növelte a taglétszámát - mondta Nagy Csaba, az önkéntes nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója pénteken Budapesten sajtóbeszélgetésen.

Bővebben




A Vajdaságban keresnek munkásokat a magyar cégek

A Vajdaságban keresnek munkatársakat a dél-magyarországi vállalkozások - írja szombati cikkében a Magyar Nemzet.

Bővebben




Jövedelemfüggővé teszi a francia kormány a családi pótlék összegét

Jövedelemfüggővé teszi 2015. július 1-jétől a francia szocialista kormány a családi pótlékösszegét. A csütörtök esti bejelentés tiltakozást váltott ki a jobbközép ellenzék és a szakszervezetek részéről, amelyek elítélik a több mint hatvanéves családtámogatási rendszer egyik alappillérének számító egyetemesség elvének megkérdőjelezését. 

Bővebben




Pannon Volán: tárgyalnak az új kollektív szerződésről

 Az MNV Zrt. kezdeményezésére a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. és a régióban működő Volán társaságok reprezentatív szakszervezeteinek első egyeztetésére 2014. október 17-én került sor Kaposváron, azzal az elvárással, hogy mielőbb, lehetőség szerint még 2014. novemberében megállapodás születhessen a felek között.

Bővebben