Cafeteria adóemelése: A VDSZ azonnali visszavonást követel

 Munka- és kollektívszerződések százezreit kell módosítani alig egy hónap alatt vállalatok tízezreinek, ha a kormány a tiltakozások ellenére novemberben elfogadja a cafeteria adóemelését. Az előzetes felmérések szerint a cégek tömegével fogják megtagadni a juttatást, ami nemcsak 3 millió háztartást rövidít meg évente több százezer forinttal, hanem a költségvetést is megkurtítja, nagyjából 1 százalékkal – állítja a vegyipari szakszervezet.

Bővebben




Demonstrációra készül a Liga a Bosch miskolci gyáránál

Csendes, figyelemfelkeltő demonstrációra készül kedden a német tulajdonú Bosch miskolci gyára előtti közterületen, a parkolóban a Liga Szakszervezetek Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete, ugyanakkor a társaságnál a meghatározó érdekképviselet, a Vasas Szakszervezet kételyeinek adott hangot a megmozdulással kapcsolatban.

Bővebben




Megszüntették Hofekker Ferenc szakszervezeti vezető munkaviszonyát

 Hétfőn reggel azonnali hatállyal megszüntették Hofekker Ferencnek, a pécsi Tüke Busz Zrt. mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet elnökének munkaviszonyát. Ez nem az első eset, de azt mondja: most nem lesz megegyezés, végigviszi az ügyét minden lehetséges jogi fórumon – írja a pecsistop.hu.

Bővebben




Több száz magyar munkást vinnének Angliába

Magyarországon toboroz vendégmunkásokat Nagy-Britannia legnagyobb szendvicsgyártója, magyar viszonylatban rendkívül magas fizetésért. A cég több száz munkahelyet ajánl fel magyar jelentkezőknek a brit minimálbérért, ami a duplája a magyar átlagkeresetnek – írja az Origo.

Bővebben




Népszavazást akar a vasárnapi zárva tartásról a VOSZ

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) népszavazást kezdeményez a vasárnapi zárva tartásról. Munkahelyek tízezrei szűnhetnek meg, ha bevezetik az új rendszert – írja a hir24.hu.

Bővebben




A diploma nélküliek közül a programozók és a mozdonyvezetők keresnek a legjobban

A programozók és a mozdonyvezetők keresnek a legjobban az érettségivel vagy szakközépiskolai végzettséggel rendelkező munkavállalók közül - derült ki a Fizetesek.hu felméréséből, amelynek eredményeit az oldalt működtető Workania.hu állásportál juttatta el hétfőn az MTI-hez.

Bővebben




Hogyan szervezhető hatékonyan a munkaidő?

A munkaidő beosztása, a munkaidőre vonatkozó jogintézmények milyen hatást gyakorolnak a munkáltató tevékenységének megszervezésére? Milyen olyan jogintézmények vannak a Munka Törvénykönyvében, amelyek mentén a munkáltatók hatékonyabban, felxibilisebben tudjanak működni? A XI. Magyar Munkajogi Konferencián tartott előadásában dr. Pál Lajos ügyvéd elsősorban ezekre a kérdésekre kereste a választ.

Bővebben




Randstad: elégedetlenek, de nem váltanak munkahelyet a magyarok

Elégedetlenek munkahelyükkel a magyarok, mégsem szívesen váltanak, ragaszkodnak a biztos állásukhoz - derül ki a Randstad munkaerő-piaci szolgáltató cég nemzetközi felméréséből, amelynek eredményeit hétfőn juttatta el az MTI-hez.

Bővebben




Az év végi jutalom

Munkáltató szabályzatban év végi jutalmat „egységesen” oszt a munkavállalóknak, plusz 1 havi bér formájában, évi egyszeri alkalommal (13. havi fizetés). Dönthet-e úgy a munkáltató, a hatályos törvényi szabályozást betartva, hogy módosítja a „jutalom szabályzatot” aszerint, hogy a jövőben munkavállalók év végén választhatnak, és írásban jelzik a munkáltatónak, hogy bér formájában kívánja megkapni az esedékes jutalmat, vagy egyéb, törvény által biztosított juttatás, például kedvezményes adózású/adómentes juttatás formájában? Azzal, hogy ez utóbbi esetben nagyobb összeget kap „kézhez” a bérhez képest?  

Bővebben




A Magyar Kórházszövetség orvosi rezsicsökkentést szorgalmaz

 Aki azt ígéri, hogy rövid időn belül megoldja az egészségügy gondjait, nincs tisztában a probléma súlyával – figyelmeztet a Magyar Kórházszövetség. A szervezet orvosi rezsicsökkentést szorgalmaz – olvasható a Szabad Földben.

Bővebben