A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete visszautasítja a VOSZ javaslatát

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete kiáll a létbizonytalanság küszöbére sodort, alacsony béren foglalkoztatott és kiszolgáltatott kereskedelmi dolgozók érdekei mellett!

Bővebben




Tüntetési hullám indult

 Újabb, sorozatos, országos kiterjedtségű tömegdemonstrációkkal kell szembenéznie az Orbán-kormánynak a NAV-ot is érintő kitiltási botrány, a jövő évi megszorítások, illetve lassan már az általános elégedetlenség miatt is – írja a Népszava.

Bővebben




Elöregszik a társadalom

A következő évtizedek egyik legsúlyosabb problémája az lesz, hogy egyre kevesebb munkaképes korú lesz az egyre csökkenő létszámú magyar lakosságban, s számukra meg kellene termelnie a növekvő nyugdíjkorhatár felettiek nyugdíját – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Felháborodtak a brit munkanélküliek a magyar bérmunkások miatt

A Northhampton-i szendvicsgyárába magyar munkásokat hívó brit Greencore cég lépését nem érti a városban élő nyolcezer munkanélküli. Sokan azt állítják, a magyar vendégmunkásoknak ígért bérnél kevesebbért is boldogan vállalták volna a munkát – írja a The Guardian nevű brit napilap nyomán a 168 óra.

Bővebben




Egy egész iparág szűnhet meg a vasárnapi zárva tartás miatt

A kormány még nem döntött a vasárnapi zárva tartás KDNP által javasolt bevezetéséről. Ha lesz ilyen, a kereskedők mellett a lapkiadók is komoly veszteségeket szenvedhetnek, elbocsátásokkal.

Bővebben




A britek nem tágítanak az EU-bevándorlás szigorításától

A brit külügyminiszter szerint Nagy-Britanniának akár arra is fel kell készülnie, hogy kilép az Európai Unióból, ha nem sikerül egyezségre jutnia Brüsszellel az EU-bevándorlás szigorításának kérdésében.

Bővebben




Fenntarthatatlan a helyzet az egészségügyben

 A fedezet nélküli orvosi béremelés miatt három év alatt 38 százalékról 31 százalékra csökkent a dologi kiadásokra fordítható pénz a kórházi költségvetésben, ami egyik fő oka a kórházak kritikus gazdasági helyzetének - derült ki egy pénteki egészségügyi konferencián, Velkey György kórházszövetségi elnök előadásából. A programon a szakértők a tervezett átalakítás veszélyeire is figyelmeztettek.

Bővebben




Gazdaságélénkítő és munkahelyteremtő programot fogad el a G20

Kétnapos, szombat-vasárnapi ausztráliai csúcsértekezletén öt év alatt kétezer milliárd dollár GDP-többletet és több millió új munkahelyet teremtő, a gazdasági növekedést két százalékponttal erősítő gazdaságélénkítő programot készül elfogadni a világ 19 legfejlettebb iparosodott országát és az Európai Uniót tömörítő G20 csoport.

Bővebben