Családtag a pultban? Így állhat be segíteni!

 A vasárnapi zárva tartás szabálya miatt nagyobb figyelmet kap, hogyan lehet a családtagokat bevonni a munkába. Foglalkoztathatunk-e családtagot ingyen? Mik a jogi keretek, ha a nagymama is beállna a pult mögé? Íme a legfontosabb tudnivalók  a Piac&Profit oldalán.

Bővebben




Vasárnapi zárva tartás: teljes a zűrzavar

 
Egyelőre nem tudni, hogy vasárnap árufeltöltői, takarítói munkát végezhetnek-e majd alkalmazottak az áruházakban a hét utolsó napján, miután életbe lépett a KDNP által szorgalmazott vasárnapi zárva tartás. Az online kereskedelemmel kapcsolatban is sok a kérdőjel – írja a 168 óra.

Bővebben




Szakszervezeti javaslatok a kereskedelmi szektor adóterheinek kompenzálására

Javaslatokat tett a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) a kormánynak arra, hogyan lehetne ellensúlyozni a kereskedelmi szektor megnövekedett adóterheinek a foglalkoztatásra és bérekre gyakorolt kedvezőtlen hatását - közölte a szakszervezet pénteken.

Bővebben




Ez jár a munkavállalónak, ha jogutód nélkül szűnik meg a munkahelye

Cégünk jogutód nélküli megszűnésekor mennyit kell fizetnünk a munkavállalóinknak? Jár-e nekik a béren felül egyéb juttatás, ha a cég fizetésképtelen? Lássuk a legfontosabb előírásokat – írja a Piac&Profit.

Bővebben




Orbán Viktor: a családok helyzetének megerősítése a cél

A bérből és fizetésből élő családok anyagi helyzetének megerősítése a kormány célja a 2014-2018-as ciklusban, nyilatkozta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában

Bővebben




Tavaly elbocsátották, most visszavették őket

Tavaly tavasszal bezárta algyői töltőüzemét a Prímagáz. Az akkor elbocsátott 74 emberből most 20-at visszavettek, ők a palackok műszaki felülvizsgálatát végzik. Ez a munka egyelőre fél évre szól, és egy jogszabályváltozásnak köszönhető – értesült a delmagyar.hu.

Bővebben




Az öngondoskodás felől a fogyasztás felé terelnek az új cafeteria szabályok

Csupán két cafetéria-elem, a bölcsődei támogatás és a sportrendezvény-belépő, illetve az annak vásárlására szolgáló utalvány adható ez évtől adómentesen és korlátlanul. A két béren kívüli juttatás közül azonban az előbbit gyakorlatilag lehetetlen igénybe venni, az utóbbi viszont jó szolgálatot tehet a kongó stadionok megtöltésében – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




A lottózók is bezárhatnak vasárnap

Állami cégeket is negatívan érinthet a vasárnapi zárva tartás március 15-től - írta a Világgazdaság.

Bővebben




Két éve nem kaptak cafeteriát a kórház dolgozói, most fizethet az állam

Összesen csaknem 200 millió forintnyi cafeteriát nyert első fokon a szakszervezet az egri Markhot Ferenc kórház dolgozóinak, akik az intézmény államosítása óta, vagyis csaknem két éve nem kapták meg a béren kívüli juttatást – közölte a felperes, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége.

Bővebben




Csipetnyi furfang kell hozzá, és vasárnap mégis eljut hozzánk az áru

Hiába erősködik a nemzetgazdasági tárca, van rá megoldás, hogy mégis hozzájussunk vasárnap a liszthez, tejhez, vagy bármi más élelmiszerhez. Jogilag mi bízunk meg egy fuvarozócéget, amely elhozza a Tesco által egy raktárba lepakolt árut, és minden legális lesz. De járható út a külföldön levő, határhoz közeli áruházakból rendelni a terméket. A külföldön bejegyezett webáruházakat sem tudja megfogni a magyar állam. Az egész az e-kereskedelemnek és a külföldnek lesz jó – írja a HVG.

Bővebben