Megmenekülhetnek a magánnyugdíjkasszák

   A magánnyugdíjpénztárak csak egy-két hete értesítették tagjaikat az év végi közgyűléseken elfogadott tagdíjakról, a díjfizetők aránya viszont már így is elég magas. A 70 százalékos arányt áprilisra kell elérni, hogy elkerüljék az októberi végelszámolást – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Az 1929 forintos rezsióradíj megfelel a szakma elvárásainak

{subtitle} Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara:{/subtitle}
Az 1929 forintos rezsióradíj megfelel a szakma elvárásainak, hiszen nem csak kifizethetővé teszi a garantált bérminimumot, de figyelembe veszi a munkáltatót terhelő költségeket is – árulta el Német Ferenc a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke keddi sajtótájékoztatóján – írja a szegedma.hu.

Bővebben




Elmaradtak a prémiumok a közszférában

Meglepetésre csökkentek a nominális és a reálbérek is az állami szférában novemberben, ami az adatok alapján az elmaradt novemberi prémiumoknak köszönhető – írja az mfor.hu.

Bővebben




Márciustól hatalmas káosz lesz Magyarországon?

 Teljes lesz a csőd márciustól, semmi nem fog működni, az emberek nem fogják megkapni a pénzüket - ilyen, és hasonló véleményeket hallott a Figyelő munkatársa az állami szerveknél dolgozóktól.

Bővebben




Az ország keleti térségeiben nem tudnak versenyezni a nyugat-dunántúli munkabérekkel

A kormány a helyi infrastruktúra fejlesztésével versenyképes ajánlatot akar nyújtani a hátrányos térségek kistelepülésein élőknek - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a Csongrád megyei Földeákon.

Bővebben