2015. január 31

Honnan kérhet segélyt? Kérdezze meg jogászát...

 Egy hónapon belül rendeletet kell alkotniuk a települési önkormányzatoknak a helyi segélyezésről, mert március 1-jével átalakul a szociális támogatási rendszer – olvasható a Népszavában.

Bővebben




Hétfőig lehet a munkáltatótól adómegállapítást kérni

 A munkavállalók legkésőbb február 2-ig nyilatkozhatnak arról, kérik, hogy munkáltatójuk készítse el személyijövedelemadó-bevallásukat.

Bővebben




Oroszlány az állami ösztöndíjjal megegyező támogatást biztosít a hiányszakmát elsajátító fiataloknak

Oroszlány önkormányzata az állami ösztöndíjjal megegyező támogatást biztosít a hiányszakmát elsajátító fiataloknak, jó tanulmányi eredménnyel így egy diák legfeljebb 60 ezer forint ösztöndíjban részesülhet - közölte a polgármester.

Bővebben




Nagyobb lehetőségeket kellene teremteni a mikrovállalkozásoknak

Több lehetőséget kell adni a mikrovállalkozásoknak, ugyanis több embernek adnak munkát és az innovációbban is hatékonyabbak, mint a nagyvállalatok - hangsúlyozta Csath Magdolna, közgazdász Kaposváron. A Somogy Megyei Iparkamara rendezvényén a 2014-20 uniós ciklus fejlesztési irányairól tanácskoztak. A szakemberek kiemelték: a magyar gazdaság végre kitört a recesszióból és megindult a növekedés – olvasható a somogytv.hu oldalán.

Bővebben




A fuvarozók szerint biztató a német minimálbér alkalmazásának részleges felfüggesztése, de nem elegendő

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) biztató kezdeti lépésként értékeli a német kormány pénteki döntését, miszerint Németország felfüggeszti a minimálbér alkalmazását a külföldi fuvarozók tranzit műveletei esetében mindaddig, amíg nem tisztázódnak annak uniós jogi kérdései.

Bővebben




NFM: elfogadható átmeneti megoldás a német minimálbér alkalmazásának felfüggesztése

Elfogadható átmeneti megoldásnak tartja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), hogy Németország felfüggeszti a minimálbér alkalmazását a külföldi fuvarozók esetében - közölte a tárca az MTI megkeresésére pénteken.

Bővebben




2015. január 30

Nem mindegy hová születünk

Régiónként alapvetően eltérnek a lehetőségek, de a társadalmi szokások is. A Dunántúlon hamarabb kezdenek el dolgozni és később házasodnak, míg a leginkább Észak-Magyarországon utasítják el a cigit és a drogot a fiatalok – írja a Piac&Profit.

Bővebben




Az Ericsson kollektív szerződést kötött a Mérnökszakszervezettel

 Az Ericsson Magyarország kollektív szerződést kötött a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével (MTSZSZ), amely egyebek mellett évi 3 százalékos éves átlagos béremelést is rögzít - közölte Jakab Roland, az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója.

Bővebben




Február végén kerülhet a kormány elé az országos taxisrendelet

A taxis tevékenységet országosan szabályozó kormányrendelet tervezetének szakmai előkészítő munkája és közigazgatási egyeztetése tavaly novemberben lezárult, a szakmailag egyeztetett előterjesztést a fejlesztési tárca legkorábban február végén tervezi benyújtani a kormány elé - közölte a (NFM) az MTI érdeklődésére pénteken.

Bővebben




Németország felfüggeszti a minimálbér alkalmazását a külföldi kamionok esetében

A német kormány felfüggeszti azt a rendelkezést, amely szerint a Németországon keresztül haladó tranzitforgalom esetében is kötelezően a német minimálbér illeti meg a külföldi kamionsofőröket.

Bővebben