Munkajogi kihívásokat jelent a közösségi média

 
A közösségi média terjedésével egyre több olyan tartalom válik nyilvánossá a munkahelyeken, melyek régebben csak a céges folyosókon vagy a liftben elejtett pletykák szintjén léteztek – írja az sg.hu.

Bővebben




A férfiaknál erős az összefüggés az anyagi jólét és a magánélet között

Az anyagi helyzet csak a férfiak körében befolyásolja a munkának a magánéletre és a magánéletnek a munkára gyakorolt hatását – mutatta ki a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia és Társadalompolitika Intézetének megbízásából készült 2014. májusi adatfelvétel – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Megszüntetnék a diszkriminációt a diákmunkánál

Törvényjavaslat készült annak érdekében, hogy a passzív féléven lévő felsőoktatási hallgatók is végezhessenek kedvezményes adózású diákmunkát. A szakszervezet támogatja a javaslatot – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




Program a gyakorlati tudást adó szakképzésért

A gyakorlati tudást adó szakképzés érdekében együttműködési megállapodást kötött kedden Békéscsabán a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés megyei elnöke, a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium (Békszi) vezetője és a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének.

Bővebben




Tájékoztatniuk kell munkáltatójukat a közszféra vád alá helyezett dolgozóinak

Az Országgyűlés kedden több ponton módosított egyes jogállási törvényeket: a változtatások egyike kimondja, hogy a közszféra azon dolgozóinak, akiket köztörvényes bűncselekmény miatt büntetőeljárás alá vontak, tájékoztatniuk kell munkáltatójukat a meggyanúsításukról.

Bővebben




A nyugdíjasok fele százezer forintnál is kevesebbet kap

  A magyar nyugdíjasok fele havonta százezer forintnál kevesebbből él. Jó hír azonban, hogy a leggazdagabb nyugdíjasnak már havi 1,3 milliót utalnak. A magyar luxusnyugdíj tavaly még csak 870 000 forint volt – írja a Pénzcentrum.

Bővebben




Ombudsman: számos probléma van a pedagógus besorolási rendszerrel

Az ombudsman számos jogalkotási, jogalkalmazási és jogértelmezési problémát tárt fel a pedagógus életpályamodellnek és minősítési rendszerének kialakításával, valamint működésével kapcsolatban. Székely László megküldte korrekciós ajánláslistáját az illetékes miniszternek - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

Bővebben




A munkabalesetek és foglalkozási megbetegedések költségeinek becslése

Az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA) honlapján 2014. évben jelent meg egy tanulmány a munkabalesetek és foglalkozási megbetegedések költségeinek elemzéséről, annak érdekében, hogy ajánlásokat fogalmazzanak meg a nem megfelelő vagy hiányzó munkavédelem költségeinek makroszintű becslésére.

Bővebben




Kamerák a munkahelyen

Egyre több munkahelyen alkalmaznak térfigyelő kamerákat, aminek számos előnye lehet, de ha nem megfelelően használják őket, a dolgozók csak a hátrányokat tapasztalják majd – írja a Femina.

Bővebben




A közmunkától is elveszik a pénzt

A fővárosban a tervek szerint a felére csökken a közfoglalkoztatottak száma – derül ki dokumentumokból. A Belügyminisztérium még nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy ennek mi a magyarázata, s arra sem, hogy országosan is lesz-e ilyen megszorítás – írja a Népszabadság.

Bővebben