PDSZ-petíció az oktatás helyzetének javításáért

A tankötelezettség korhatárának 18 évre történő visszaállítását, a felsőoktatási törvény visszavonását, az egyetemi autonómia helyreállítását és önálló oktatási minisztériumot követel többek között a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete abban a tízpontos petícióban, amelyet a kormányfőnek címeztek. A csütörtöki demonstrációjuk követeléseit összefoglaló petíciót szerdán délután adták át a Miniszterelnökség képviselőinek a fővárosban.

Bővebben




Ezek idén a legkeresettebb szakmák

Informatikusokat, pénzügyi munkatársakat és szakmunkásokat keresnek leginkább külföldön. A szakképzéssel rendelkezők közül a szakácsok, pékek, hentesek és villanyszerelők találnak a legkönnyebben munkát – írja az Origo.

Bővebben




Éhbérért dolgoznak az egészségügyben

Akad olyan egészségügyi dolgozó, aki 39 éves munkatapasztalattal nettó 87 ezer forintot keres havonta. Ápolók és nővérek tüntettek múlt héten a béremelésért, de egyelőre úgy tűnik, hiába. A jövő évi költségvetésből sokak szerint nem különítettek el akkora összeget az egészségügyre, ami megoldaná a problémát.

Bővebben




Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés szolidaritásáról biztosítja a szociális ágazat dolgozóit, és támogatja demonstrációjukat

A kormány hosszú hónapok óta béremeléssel hitegette a szociális szféra dolgozóit, hogy csillapítsa elégedetlenségüket. Azonban a 2016-os költségvetésben nyomát sem találni a béremelés szándékának. Sőt már el is ismerték, hogy a következő évben ne is számítson a szociális szféra egyetlen dolgozója sem egyetlen forint béremelésre se!

Bővebben




Bénító BKV-sztrájk lesz júniusban Budapesten

A nyári fővárosi útfelújítások, illetve forgalomkorlátozások közepette jelentős nehézséget, sőt káoszt okozhat a júniusra meghirdetett kétnapos BKV-sztrájk. A közlekedési cég dolgozói magasabb bért követelnek. Ha addig nem egyeznek meg a cégvezetéssel, júniusban leállnak trolik, HÉV-ek, villamosok, buszok és metrók is - írja az Origo.

Bővebben




Hankook: befejeződött a magyarországi gyár bővítésének harmadik üteme

Befejeződött a magyarországi Hankook-gyár bővítésének harmadik üteme, az összesen 313 millió eurós (mintegy 94 milliárd forintos) beruházás révén 950 új munkahely jött létre és 19 millió abroncsra nőtt a rácalmási üzem éves gyártókapacitása.

Bővebben




Vegyük el a jövedelmük felét a szupergazdagoktól?

Teljesen rossz gondolat az egykulcsos adó, a gazdagok még gazdagabbak lesznek, a jövedelemegyenlőtlenségek pedig szétszakítják a társadalmakat – ez a lényege Emmanuel Saez világhírű közgazdász mondanivalójának, melyet a HVG ismertetett. Ha rajta múlna, minimum kétkulcsos adórendszer lenne, és a leggazdagabb tíz százalék jövedelmére 50 százalékos vagy annál is nagyobb adót vetne ki.

Bővebben




Gazdagodunk

A Magyar Nemzeti Bank pénzügyi statisztikái alapján az első negyedév végén 29 341 milliárd forinttal növekedett a háztartások nettó pénzügyi vagyona. Ez előző negyedévhez képest 1216,5, előző év azonos időszakához viszonyítva pedig 3523,6 milliárd forintos növekedés eredménye. Az 1989-ig tartó időszakban egyetlen egyszer nem volt ennél nagyobb mértékű vagyongyarapodásra példa, így történelmi rekordként értelmezhető mindkét bázison bekövetkezett növekedés – olvasható az mfor.hu-n.
 

Bővebben




Az FDSZ követeli, hogy 2015-ben kezdődjön el a felsőoktatási bérrendezés

A Kormány által a Parlamentnek benyújtott 2016. évi költségvetési terv oktatásra/felsőoktatásra vonatkozó része nem tartalmaz a felsőoktatásban dolgozók bérrendezésére megoldást jelentő javaslatokat.

Bővebben




Kampánytéma lett a magyar munkavállaló

Az ingázó magyar munkavállalóknak sem mindegy, hogy ki nyeri a burgenlandi tartományi választást. A kisalfold.hu néhány Sopron környéki, határ menti településre látogatott el.

Bővebben