Nyílt levél Dr. Balogh Zoltán MESZK elnöknek

A magyar szakszervezeti konföderációk tiltakozásuknak adnak hangot a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) utóbbi időszakban tapasztalható megnyilvánulásai miatt.

Bővebben




Megválasztottak, mi lesz most?

A Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete cikksorozatban foglalja össze a szakszervezetek működésével kapcsolatos ismereteket. Legutóbbi írásukban a a frissen megálasztott tisztviselőknek adnak tanácsokat, útmutatást.

Bővebben




Keresőképtelenség vagy alkalmatlanság?

A munkavállaló egészségi állapotával kapcsolatban két jogi fogalmat említhetünk, amelyek nem azonos jelentésűek. Lehetséges-e, hogy egy keresőképes munkavállaló alkalmatlan a munkakörére? És a fordítottja? – olvasható a munkajog.hu-n.

Bővebben




Olcsó a hazai munkaerő

 A magyar munkaerő az ötödik legolcsóbb Európában, átlagosan 7,3 euróba kerül egy dolgozó óránként – írja a Metropol.

Bővebben




Varga Mihály szerint adócsökkentést és a munkahelyek megőrzését jelenti a büdzsé

Az emberek számára adócsökkentést, a családok támogatását, valamint a munkahelyek megőrzését jelenti a 2016-os költségvetés - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón, miután az Országgyűlés elfogadta a jövő évi költségvetésről szóló törvényt.

Bővebben




Nem lesz dolguk a polgármestereknek a közmunkások idénymunkára történő közvetítésével

A parlament vállalkozásfejlesztési bizottsága egyhangú szavazással kivette a közfoglalkoztatási törvényt módosító javaslatok közül azt, amely a polgármesterek feladatává tette volna a közmunkások idénymunkára történő közvetítését.

Bővebben




Kevesebb jut az önkormányzatok szociális segélyezésének kiegészítésére

Jövőre 25 milliárddal kevesebb jut lakástámogatásokra, ennek nagy részét is magántulajdon megszerzésének vagy megtartásának segítésére szánja a kormány. Nincs bérlakás-program és senki nem tudja, a központi lakásfenntartási támogatás márciusi megszüntetése óta a legszegényebbek hány településen kapják meg a pár ezer forintos segélyt – írja a Népszava.

Bővebben




Ügyészségi vizsgálatot kért a VDSzSZ Szolidaritás alelnöke


Az ügyészséghez fordult Bárány Balázs, a VDSzSz (Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete) Szolidaritás érdekvédelmi alelnöke, hogy vizsgálja meg a VDSzSz és a Liga Szakszervezetek, valamint különböző alapítványok között fennálló gazdasági kapcsolatokat. Az érdekvédelmi alelnök a szakszervezetek.hu megkeresésére nem kívánta részletesebben kifejteni, milyen gyanúval kereste meg a vádhatóságot, mondván, hogy a VDSzSz honlapján fellelhető bejelentése „a tagságnak, és nem a világnak szól”.

Bővebben




Tabuként kezeljük a munkahelyi stresszt

Az európai vállalatok mintegy harmadánál tabuként kezelik a pszichoszociális kockázatokat és a stresszt, amelyet gyakran más kérdéseknél bonyolultabbnak tartanak. Magyarországon évente körülbelül 440 milliárd forintnyi érték vész el a nem, illetve nem megfelelően kezelt munkahelyi stressz miatt, amely a kieső munkanapok 50-60 százalékáért felelős.

Bővebben




A vasárnapi boltzár hatása: az NGM szerint rossz adatokat néznek

Több mint kétezer-kétszáz fővel csökkent a kereskedelemben dolgozók száma áprilisig a februárihoz képest – piaci elemzők szerint ez egyértelműen a vasárnapi boltzár hatása. A szaktárca azonban úgy véli, csak rossz adatokat nézünk, hiszen a tavalyinál még mindig többen dolgoznak az ágazatban – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben