A Magyar Buszgyártók Szövetségének közleménye

Állásfoglalás a Rába és a Volvo Bus megállapodásáról: a Magyar Buszgyártók Szövetsége megdöbbenéssel értesült a Rába Nyrt. és a Volvo Bus Corporation által aláírt megállapodásáról. Az előkészítésébe nem vonták be a jelenleg is termelő hazai gyártókat, beszállítókat és érdekképviseleteket. A monopolhelyzetbe kerülő új, állami gyártó több ezer meglévő munkahelyet veszélyeztet.

Bővebben




Közfoglalkoztatási Jogviszonyban Állók Független Szakszervezete közleménye

Tegnap, 2013. február 11-én hétfőn ért Budapestre, a Kossuth térre az ország 8 megyéjéből, a legszegényebb vidékekről indult, közmunkásokból, munkanélküliekből verbuválódott, szilárd, 15-20 fős "tömegbázissal" rendelkező Éhségmenet, amelynek szervezője a Közmunkás Szakszervezet, élén Nyakó István, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, valamint Kordás László, a Munkaügyi Minisztérium egykori politikai államtitkára, a Közmunkás Szakszervezet főtitkára. Mindketten hiteles szakszervezeti vezetőnek álcázzák magukat, akik a legkiszolgáltatottabb munkavállalói rétegek szószólói már régóta, idestova körülbelül fél éve.
 

Bővebben




Petíciót adtak át a tüntetők Szegeden

A helyi politikusoknak a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) érdekében történő fellépését sürgető petíciót adtak át a felsőoktatást érintő kormányzati lépések ellen tiltakozó oktatók, hallgatók és középiskolások hétfőn a csongrádi megyeszékhelyen, a megyei kormányhivatalban és a városházán.

Bővebben




EMMI: Mindenkinek esélyt kínál a megújult felsőoktatás

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye: Mindenkinek esélyt kínál a megújult felsőoktatás Az EMMI Oktatásért Felelős Államtitkársága nehezen tudja követni, hogy a keretszámok korábbi szintekre való visszaállításáért kampányol az a politikai csoportosulás, amely korábban az állami ösztöndíjas férőhelyek bővítése mellett kardoskodott. Úgy látszik, nemcsak politikai, de szakmai kérdésekben is kissé széthúzó az LMP álláspontja.

Bővebben




A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete közleménye

Magukat rendőr főtisztnek feltüntető személyek olyan oldalakat hoztak létre az egyik jelentős közösségi portálon, melyek a legnagyobb rendőrségi szakszervezet hivatalos arculati elemeit használja.

Bővebben




A Közösségi Közlekedési Szakszervezetek Szövetségének közleménye

A BKV ZRt. Központi Üzemi Tanácsa, mint 12.000 munkavállaló választott érdekvédelmi szervezete az alábbi sajtónyilatkozatot teszi:

Bővebben