Országos vihart jósolnak a felháborodott civilek

Nincs hova hátrálni, nemzetközi tüntetés-lánccal tiltakoznak az Orbán-kormány intézkedései ellen az elmúlt hónapok civil megmozdulását szervező csoportosulások és a szakszervezetek – írja a Népszabadság.

Bővebben




Gaskó István: egyre többen csatlakoznak a hétfői demonstrációhoz

Egyre több szakszervezet és munkavállaló jelzi csatlakozási szándékát a LIGA Szakszervezetek december 15-i országos demonstrációjához, sőt az Európai és Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség is szolidaritásáról biztosította a szövetséget - mondta Gaskó István, a szakszervezeti szövetség elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Bővebben




Az MNV megállapodott az érdekképviseletekkel

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az elmúlt időszakban több egyeztető fórumot is tartott a regionális Közlekedési Központok vezetőivel és a Volán társaságoknál működő szakszervezetek képviselőivel. A találkozóknak köszönhetően öt régióban már meg is született a megállapodás a munkáltatók és az érdekképviseletek között az egységes foglalkoztatási, bérezési feltételekben – olvasható a profitline.hu oldalán.

Bővebben




300 ember elbocsátásával járhat a MÁV-nál tervezett kapacitáscsökkentés

300 ember elbocsátásával járhat a MÁV-nál a 2015-re tervezett kapacitáscsökkentés, ezért a Liga Szakszervezetek elfogadhatatlannak tartja az elképzelést – nyilatkozta a Hír Televíziónak Gaskó István.

Bővebben




A hétfői tiltakozások helyszínei térképen

 A LIGA Szakszervezetek országszerte félpályás útlezárássaltiltakozik december 15-én a korkedvezményes nyugdíjak eltörlése ellen, a kafetéria adóterheinek csökkentéséért, a munka törvénykönyve és a sztrájktörvény módosításáért. Azt is szeretnék, a szociális támogatásokat tegyék vissza a költségvetésbe.

Bővebben




Nőtt a foglalkoztatottság az Európai Unióban

Negyedéves alapon 2014 harmadik negyedévében 0,3 százalékkal nőtt a foglalkoztatottság az Európai Unióban (EU) az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak a pénteki jelentése szerint. A 18 tagállamból álló eurózónában 0,2 százalékkal nőtt a foglalkoztatottak száma.

Bővebben




Ennyit ér a bölcsészdiploma

A bölcsészképzést végzett pályakezdők körülbelül 125-177 ezer forintos bruttó fizetésre számíthatnak - derül ki a diplomás-pályakövetési kutatás adataiból, melyet az eduline.hu ismertetett.

Bővebben




Czomba Sándor: Szakmánként kell megoldani a kedvezményes nyugdíjrendszert

 Czomba Sándor a szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár szerint december 14-e után nem a jelenlegi korkedvezményes rendszer újjáélesztésével kell rendezni a nyugdíjrendszer problémáit.

Bővebben




Orbán Viktor: a vasárnapi munkára kötelezés vagy szorítás régi sérelem

Törökországi lehetőséget ajánlott hazánknak Oroszország, amennyiben itthon továbbra is szükségesnek ítéljük a dél felől érkező gáz biztosítását – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott telefonbeszélgetéséről a Napi Gazdaságban. Azt is hangsúlyozta, hogy a projekt leléptetése nem Moszkva felelőssége, hanem az Európai Unió és Bulgária magatartásának következménye. Orbán Viktor szerint tárgyalások folynak a hazai bankszektor szereplőivel arról, hogyan lehet az ágazatot érintő terheket elviselhetővé tenni. Erről a kormány hamarosan aláír egy szerződést.

Bővebben




Munkaügyi teendők az év végén

Minden év végéhez közeledve általában „napirendre” kerül néhány, tipikusan ehhez az időszakhoz kapcsolódó munkaügyi feladat. Írásunkban – a teljesség igénye nélkül – e teendők ellátásához kívánunk munkajogi segítséget nyújtani – olvasható az ado.hu oldalán.

Bővebben