Startlaphoz Csatlakozz!

Beszűkültek a munkához jutás feltételei

Stumpf István: a rendszerváltozás vesztesei a fiatalok voltak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 20. péntek, 13:39

 Leginkább a fiatalokat sújtotta a rendszerváltozás, ugyanis számukra nagyon beszűkültek a munkához jutás feltételei - mondta Stumpf István alkotmánybíró a Külhoni Magyar Ifjúságkutatás 2014 nyitókonferenciáján. Az első Orbán-kormány kancelláriaminisztere szerint a rendszerváltozás után csak a fideszes generáció kapta meg azt az esélyt, hogy nemzetbefolyásoló döntéshozó szerephez jusson – olvasható az inforadio.hu oldalán.
 
   A rendszerváltozás elején világosan látszott, hogy az 1990 utáni időszaknak a fiatalok és az idősek lesznek a nagy vesztesei - fogalmazott előadásában Stumpf István alkotmánybíró.

   „Az ifjúsági életszakasz kitüntetett terepe lett a kulturális tőkéért folytatott küzdelemnek és az úgynevezett ifjúsági identitás-faktorok megtalálásának . A másik oldalon pedig azt lehetett látni, hogy a rendszerváltás leginkább ezt a generációt sújtotta, hiszen a munkához való hozzájutás esélyei az ő számukra szűkültek be leginkább” - mutatott rá Stump István.

   Az első Orbán-kormány kancelláriaminisztere, aki 25 évvel ezelőtt ifjúságkutatással is foglalkozott, azt mondta: már korábbi felmérések is arra figyelmeztettek és hívták fel a rendszerváltozás utáni vezetők figyelmét, hogy ha a fiatalok integrációját nem tudja megoldani egy új, piaci alapokon működő, plurális, demokratikus társadalom, akkor el fogja veszíteni a generációs utánpótlását.

   „Magyarországon nagyon érdekes helyzet állt elő: valójában a rendszerváltás után egyetlen politikai generáció, a fideszes generáció megkapta a történelemtől azt az esélyt, hogy nemzetbefolyásoló döntésszerephez jusson. Ez az esély most a második választások után újra megadatott” - hangsúlyozta az alkotmánybíró.

   Stumpf István szerint a mostani kutatásoknak határozott nemzetstratégiai vízióval kell rendelkeznie és ezt végre is kell tudni hajtani.
 
Forrás: inforadio.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Stumpf István: a rendszerváltozás vesztesei a fiatalok voltak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector