Startlaphoz Csatlakozz!

A munkaadók előnyben részesítik az olcsóbban foglalkoztatható külföldieket

Korlátozták Kanadában a külföldiek munkavállalási lehetőségeit

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 21. szombat, 10:47

 Korlátozta a kormány Kanadában a külföldiek munkavállalási lehetőségeit, miután sok panasz érkezett a hatóságokhoz arról, hogy a munkaadók az alkalmazott kiválasztásakor előnyben részesítik az olcsóbban foglalkoztatható külföldieket.

    A panaszok szerint a közlekedésben, a vendéglátásban, de még a pénzügyi szektorban is sokszor a külföldről érkezetteknek adják a munkát a kanadai jelentkezőkkel szemben. Ezt különösen sérelmezik amiatt, hogy a kanadai ifjúság körében az átlagnál jóval nagyobb a munkanélküliség.

    A most bejelentett reformmal a kormány vissza kíván térni a külföldiek ideiglenes munkavállalását biztosító program eredeti céljához, és azt csakis utolsó lehetőségként és korlátozott mértékben kívánja biztosítani a munkaadók számára arra az esetre, ha az üres álláshelyekre nincsenek megfelelően képzett kanadai jelentkezők - mondta el Jason Kenney foglalkoztatási miniszter.

    A döntés szerint ideiglenes munkára érkező külföldi az eddigi négy helyett csak két évre kaphat tartózkodási engedélyt. A tíz főnél többet foglalkoztató cégeknél a kevésbé jól fizetett külföldi alkalmazottak részaránya nem haladhatja meg a 10 százalékot. A hat százaléknál magasabb munkanélküliséggel küzdő régiókban egyes állásokat nem is hirdethetnek meg külföldiek számára.

    A vendéglátóiparban már tavasszal megtiltották, hogy további intézkedésig külföldieket vegyenek fel.

    A mostani korlátozások nem vonatkoznak a mezőgazdasági szezonmunkásokra és a házi kisegítőkre.

    Az új szabályokat megsértők akár 100 ezer dollár pénzbírsággal vagy börtönbüntetéssel is sújthatók.

    Kanadában tavaly a külföldi munkavállalók aránya meghaladta a 300 ezret, a teljes munkaerő 1,5 százalékát.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Korlátozták Kanadában a külföldiek munkavállalási lehetőségeit.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector