Startlaphoz Csatlakozz!

Csak 19 136 pedagógus jelentkezett a 2015-ös minősítési eljárásra

Tizennyolcezer pedagógusnak kell portfóliót készítenie november végéig

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 03. csütörtök, 11:12
 
A köznevelési államtitkárság valószínűleg több pályázóra számított, de csak 19 136 pedagógus jelentkezett a 2015-ös minősítési eljárásra – rájuk hónapokig tartó kemény munka vár, 2016 januárjától azonban magasabb fizetést vihetnek haza – írja az eduline.hu.

  A 19 135 jelentkező közül ráadásul csak 18 095 pedagógus felelt meg a feltételeknek – derül ki a köznevelési államtitkárság adataiból. A 2015-ös minősítési eljárásban ugyanis csak azok vehetnek részt, akiknek legalább nyolcéves szakmai tapasztalatuk és pedagógus-szakvizsgájuk van, valamint azok, akik több mint harminc éve tanítanak.
 
  Nehezebb dolguk lesz, mint azoknak, akiket még az idén, speciális szabályok szerint minősítenek és sorolnak át a „pedagógus II” kategóriába – a 2015-ös eljárásra jelentkezőkre töménytelen mennyiségű feladat vár, ugyanis a teljes portfóliót el kell készíteniük november 30-ig.
 
   A három évnél kevesebb szakmai gyakorlattal rendelkező tanárok, tanítók és óvodapedagógusok nem választhattak: a 2013. szeptember 1. és 2013. december 31. között „gyakornok” kategóriába sorolt pedagógusoknak kötelező a 2015-ös minősítés, ha a vizsgán átmennek, ők a „pedagógus I” kategóriába kerülnek át.
 
   A minősítésre jelentkezők száma velük együtt sem éri el a 30 ezret – február végén Hoffmann Rózsa akkori köznevelési államtitkár 30 ezerben határozta meg a 2015-ös minősítési keretszámot, vagyis legfeljebb ennyi pedagógus munkáját ellenőrizték volna a szakértők.

Forrás: eduline.hu
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tizennyolcezer pedagógusnak kell portfóliót készítenie november végéig.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector