Startlaphoz Csatlakozz!

Minden embernek joga van gondoskodni a megélhetéséről

A munkahelyteremtést sürgette munkanélküliekkel találkozva a pápa

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 05. szombat, 18:55
 
A munkahelyteremtésért szállt síkra az Olaszország középső részén, Molise régióban tett látogatásán Ferenc pápa, aki dolgozó és munkanélküli emberekkel találkozva úgy fogalmazott szombaton, hogy minden embernek joga van gondoskodni a megélhetéséről.

    Campobassóban járva a katolikus egyházfő sürgette, hogy a vállalkozók és a munkavállalók kössenek egyezséget, és hangsúlyozta, hogy a munkanélküliség elleni küzdelemnek elsőbbséget kell élveznie. Kiemelte, hogy a kutatás és az oktatás milyen fontos szerepet fog betölteni a munka világában.

    Szót emelt viszont a pápa a vasárnapi munkavégzés ellen. Mint mondta, a munka és a család közötti egyensúly megteremtése fokmérője annak, hogy mennyire emberi a gazdasági rendszer. A vasárnapi munka nemcsak a katolikusokat, hanem mindenkit érdeklő ügy - jegyezte meg. A szabad vasárnap - kivéve a szükséges szolgáltatásokat - megerősíti, hogy az elsőbbség nem a gazdasági, hanem az emberi tényezőké, a családé, a barátoké, a hívők esetében pedig az istenhez és a gyülekezethez fűződő kapcsolaté - vélekedett.

    A munkavállalókkal és munkanélküliekkel való találkozó az első program volt Ferenc pápa egynapos látogatása során a Molise régióban, amely igencsak megszenvedte a gazdasági válságot. A találkozó után a pápa több ezer hívő előtt misét mutatott be Campobassóban.

    Az egyházfő a nap folyamán Castelpretosóban fiatalokkal, Iserniában rabokkal és beteg emberekkel találkozik. Egyes források szerint a 13. század elején Iserniában született V. Celesztin, aki 1294-ben néhány hónappal pápává választása után lemondott. XVI. Benedek leköszönéséig ő volt az utolsó pápa, aki önként vált meg a tisztségtől. 1313-ban szentté avatták.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A munkahelyteremtést sürgette munkanélküliekkel találkozva a pápa.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector