Startlaphoz Csatlakozz!

59997-en végezték el eredményesen a képzést

Közel 700 millió forintot fizettek be a vagyonőrök vizsgadíjakra

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 07. hétfő, 16:31

 Kamara 2014. május 31-ig 59997 személy- és vagyonőr végezte el eredményesen a képzést, 21 főt küldtek javítóvizsgára – közölte a parlament honlapján a belügyminiszter. Pintér Sándor leírta, hogy 62099 fő jelentkezett be a vizsgára, illetve fizette be a képzési és vizsgadíjat. Június 15-ig a Személy-, és Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamarához összesen 686 millió 147 ezer forintot fizetek be az említett tételekből. Az összeg 93 százaléka a kamarát illette meg, míg a többi a belügy oktatási és képzési szervezetét. Az egy főre képzési díj a mindenkori kormánytisztviselői illetményalap 25 százaléka, a vizsgadíj pedig az illetményalap 5 százaléka.

   A tárcavezetőt Harangozó Tamás kérdezte arról, hogy „Valóban elegendő időt biztosítottak a vagyonőröknek?” Az MSZP-s képviselő arra emlékeztetett, hogy egy 2012-es törvénymódosítással a személy- és vagyonőröknek elméleti és gyakorlati tanfolyam elvégzését, valamint vizsgakötelezettséget írtak elő, különben elveszítik igazolványukat. Ennek eredeti határideje 2013. december 31. volt, de végül ezt 2014. május 31-ig meghosszabbították. Január 15-ig az érintett mintegy 60 ezer főből még csak 17 ezren vizsgáztak le. Április végén pedig 20 ezernek nem volt meg a vizsgája.
 
   Pintér Sándor közölte: a május 31-i határidő alkalmazási feltételt jelentett, nem pedig a képzés határidejét. A BM Oktatási, Képzési és Tudományszervezési Főigazgatóság a kamarával együtt a határidő lejárta után is biztosítja a képzés elvégzését és a vizsga letételét. A kamara a május 15-ig képzési és vizsgadíjat befizetőknek tudta a határidőig megszervezni a vizsgáztatást.
 
   A befizetésekből kiderül, hogy a határidő közeledtével egye nőtt a jelentkezések száma. Tavaly márciusban még csak 7 millió forintnyi díjat fizettek be, tavaly szeptemberben 25 milliót, novemberben 47 milliót. Idén februárban már 74 milliót, áprilisban 106 milliót, míg májusban 145 millió forintot.
 
Forrás: Világgazdaság
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Közel 700 millió forintot fizettek be a vagyonőrök vizsgadíjakra.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector