Startlaphoz Csatlakozz!

Végkielégítések

Az szja-val és az egészségügyi hozzájárulás összegével csökken a 98 százalékos különadó

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 10. csütörtök, 07:09

 A jövedelemszerzéskor hatályos személyi jövedelemadóval és az egészségügyi hozzájárulás összegével csökken a 98 százalékos különadó visszafizetendő összege a kormány döntése értelmében - mondta Kurucz Éva kormányszóvivő szerdán az MTI kérdésére.

    A kormányszóvivő megjegyezte: a baloldali kormányok súlyos válságba sodorták Magyarországot, ennek ellenére hatalmas összegű és indokolatlan végkielégítéseket osztottak az akkori vezetők számára. Mindez joggal sértette a magyar emberek igazságérzetét - tette hozzá -, az Országgyűlés ezért 2010-ben a kormány javaslatára döntött a 98 százalékos különadó bevezetéséről.

    Kifejtette: a strasbourgi bíróság és az Alkotmánybíróság döntése alapján ugyanakkor a kérelmező a korábban megállapított 98 százalékos különadó összegét visszakapná. Ebben az esetben a 2 millió forint fölötti, különadóval érintett jövedelemrész után semmilyen adót és járulékot nem kellene fizetni.  Ez indokolatlan pozitív diszkriminációt jelentene az igazságtalan végkielégítéseket felvevők számára - nyilatkozta Kurucz Éva.

    Ennek elkerülése érdekében a kormány úgy döntött, hogy a 98 százalékos különadó visszafizetendő összegét a jövedelemszerzéskor hatályos személyi jövedelemadóval és az egészségügyi hozzájárulás összegével csökkenti - jelentette be a kormányszóvivő. A kormány álláspontja szerint a korábbi kormányok idején megállapított aránytalan és indokolatlan végkielégítések után olyan terheket kell fizetni, amelyek érvényesítik az igazságosság szempontjait - emelte ki.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az szja-val és az egészségügyi hozzájárulás összegével csökken a 98 százalékos különadó.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector