Startlaphoz Csatlakozz!

Nagy-Britannia

Több százezren követeltek jobb béreket

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 11. péntek, 10:07

 Több mint ezer brit iskola zárta be kapuit csütörtökön miután a közalkalmazottak szakszervezetei Nagy-Britannia-szerte egynapos sztrájkot hirdettek – írja a Népszabadság.

  Bár a kormány szerint a többség dolgozott, számos fennakadást jelentettek a szigetországból, ahol a munkabeszüntetés napján több százezren, többek között pedagógusok, tűzoltók és közhivatalnokok vonultak az utcákra a nagyvárosokban, hogy ily módon tüntessenek az alacsonynak tartott bérek ellen.

  A BBC helyszíni tudósítója szerint az eső ellenére elszánt tömegben gyakran hangzott fel a „fair fizetést" felkiáltás.
 
   „Azt akarják, hogy többet dolgozzunk, egyre több nyugdíjjárulékot fizessünk, de végül kevesebbet kapunk... próbáltunk tárgyalni a kormánnyal, de nem hallgatnak ránk, így nem maradt más választásunk, mint a sztrájk" – nyilatkozta egy tűzoltó a the Guardiannek.
 
   A tüntetők többsége azt állította, hogy a válságot követő gazdasági felélénkülésből semmit nem tapasztaltak, fizetésüket 2010-ben befagyasztották, így mintegy négyezer fonttal (kb. másfél millió forint) kevesebb pénzük van, mint négy éve.
 
  A brit televíziónak nyilatkozó szakszervezeti vezetők szerint „ami elég az elég". David Cameron kormánya elítélte a komoly fennakadásokkal járó munkabeszüntetést.
 
Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Több százezren követeltek jobb béreket .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector