Startlaphoz Csatlakozz!

Sokan a régebbi szabályokat követik

Nem mindenki él a kedvezőbb adózással

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 11. péntek, 13:56

Nagyjából hatvanmilliárd forintról mondanak le csak az idén a vállalkozások azzal, hogy az alacsonyabb terhet jelentő új adónemek helyett a régebbi szabályokat követik - írja a Magyar Nemzet pénteki számában.

    Pankucsi Zoltán, a nemzetgazdasági tárca helyettes államtitkár a lapnak elmondta: a várnál  kevesebben éltek a legális „adócsökkentés” lehetőségével.

    Példaként említette, hogy májusban a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) szerint 88 ezer gazdasági szereplő adózott, a tavalyi esztendő vége óta 13 ezren csatlakoztak az adónemhez. Szerinte a katások száma a következő időszakban bizonyosan emelkedik majd, mert az év elején számos könnyítést hozó rendelkezés lépett életben. 

    A helyettes államtitkár tájékoztatása szerint az egyszerűsített vállalkozói adót (eva) fizetők tábora zsugorodott, a március végén rögzített adatok szerint számuk nem érte el a 45 ezret, ez a szám a múlt év elején nagyjából 53 ezer volt.  

    A kisvállalati adó (kiva) statisztikája nem mutat különösebb változást, jó ideje 7-8 ezer között mozog az adózási módszerhez tartozók táborának nagysága - írja a Magyar Nemzet.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem mindenki él a kedvezőbb adózással.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector