Startlaphoz Csatlakozz!

Cégtörvény

A bérgarancia biztosok kiadásait fedezi az állam

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 12. szombat, 07:11

A bérgarancia biztosok meg nem térült, igazolt készkiadásait és munkadíjait a szaktárca gazdasági hivatala negyedévente összesíti, majd ezt követően 15 munkanapon belül jutnak pénzükhöz a biztosok - az erről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg pénteken.

    A két évvel ezelőtt született rendelet csak a végelszámolók meg nem térülő költségeinek kifizetéséről rendelkezett. A módosítás beveszi a körbe a bérgarancia biztosokat is.

    A bérgarancia biztost a cégtörvény vezette be a magyar jogba. Amikor a cégtörlési eljárás megindításáról szóló végzést a cégbíróság közzéteszi a Cégközlönyben, a munkavállalók 60 napon belül jelenthetik be a követeléseiket a bíróságnak.

    Amennyiben nincs fedezet a bér- és a munkaviszonyból származó egyéb követelésekre, úgy azt a Bérgarancia Alapból lehet igényelni. Az igénylést és a kifizetést intézi a bérgarancia biztos, akit a felszámolói névjegyzékből jelöl ki a cégbíróság. Ennek megfelelően a jogai és a kötelezettségei is megegyeznek a felszámolóéval.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A bérgarancia biztosok kiadásait fedezi az állam.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector