Startlaphoz Csatlakozz!

Rossz törvényekkel és jó hivatalnokokkal még lehet kormányozni

Patyi: a köztisztviselő legyen független és hozzáértő

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 12. szombat, 13:56

 A köztisztviselő legyen független és hozzáértő - hangoztatta Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora az intézmény közigazgatás-tudományi karának diplomaosztó ünnepségén, szombaton Budapesten.

    A szakember szerint a függetlenség és a hozzáértés az elhivatottságon alapul, az egyetem pedig erre az értelmiségi létre próbálja felkészíteni hallgatóit. A közigazgatás központi kérdése a köztisztviselő személye - fűzte hozzá.

    Rossz törvényekkel és jó hivatalnokokkal még lehet kormányozni, de a rossz hivatalnokokon a jó törvények sem segítenek - utalt a rektor a 19. századi német államférfi, Otto von Bismarck egy gondolatára.

    Cserny Ákos, a közigazgatás-tudományi kar dékánja elmondta, náluk működik az ország első és eddig egyetlen közigazgatás-tudományi doktori iskolája. A dékán hangsúlyozta, hogy a 2012-ben megkezdett munka hosszú időre meghatározza a közszolgálatot.

    Danku Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a kormány törekvései a közjót, közérdeket képviselő, szolgáltató közigazgatásra irányulnak, amely közel van az emberekhez és nem bürokratikus. Az NKE létrehozásának is a jó állam kialakítása volt a célja - mondta. A közeljövőben szükségessé válik egy kiszámítható, ugyanakkor rugalmas közszolgálati életpálya kidolgozása - tette hozzá.

    Az NKE közigazgatás-tudományi karának diplomaosztó ünnepségén igazgatásszervező és nemzetközi igazgatási alapszakon, valamint európai és nemzetközi igazgatás és közigazgatási mester szakon 401 hallgató vehette át oklevelét a Budapest Kongresszusi Központban.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Patyi: a köztisztviselő legyen független és hozzáértő.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector