Startlaphoz Csatlakozz!

Maximum 11 hónapra létesíthető a szerződés

A közfoglalkoztatottak száma havi 103 ezerrel nőhet augusztustól

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 15. kedd, 08:03

 Augusztus és december között további 103 ezer közfoglalkoztatott alkalmazására van igény a közfoglalkoztatóknál a Belügyminisztériumban elkészült felmérés szerint, és ennek meg is van a fedezete a kormány korábbi döntése alapján - írta a Magyar Nemzet.

    A lap keddi számában a Belügyminisztérium, tájékoztatása alapján azt írták, hogy a korábbi hónapok 180 ezres átlaga helyett augusztusban már 244 ezer, szeptemberben pedig 221 ezer ember közfoglalkoztatása biztosítható. Az augusztus-decemberi időszakban pedig átlagosan 193 ezer ember közfoglalkoztatása valósulhat meg, vagyis teljesül az a kormányzati célkitűzés, hogy 2014-ben átlagosan havi 200 ezer ember juthasson közfoglalkoztatáshoz.

    A tájékoztatás szerint a kormány elvetette azt az elképzelést, hogy határozatlan időre szóló szerződéseket is lehessen kötni közfoglalkoztatásra, így továbbra is maximum 11 hónapra létesíthető közfoglalkoztatási szerződés. Míg korábban átlagosan 6 órában alkalmazták a közfoglalkoztatottakat, az idén már nyolcórás munkaidőben alkalmazzák őket.

    A lap emlékeztet arra, hogy a kormány korábban 183,8 milliárd forintot irányzott elő a költségvetésben közfoglalkoztatásra, 3,9 milliárddal többet a tavalyinál, ezt növelte meg további 47,3 milliárd forinttal, hogy elérhető legyen a 200 ezres átlag.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A közfoglalkoztatottak száma havi 103 ezerrel nőhet augusztustól.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector