Startlaphoz Csatlakozz!

2009-ben 5800 dolgozójuknak mondtak fel

Több ezres elbocsátásra készül a Microsoft

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 15. kedd, 12:24

 Több ezres létszámleépítésre készül a Microsoft a Nokia mobil telefonkészülék üzletágának integrálásával és új növekedési stratégiájával összefüggésben - értesült a Bloomberg hírügynökség.

    A létszámcsökkentés a Nokia és a Microsoft egyes részlegeit, valamint a marketing és műszaki fejlesztői területeket érint majd. Nagyságában pedig valószínűleg meghaladja majd az eddigi legnagyobb elbocsátást a Microsoftnál, amikor 2009-ben 5800 dolgozójuknak, az alkalmazottak 5 százalékának mondtak fel.

    Kisebb elbocsátások azóta is történtek a Microsoftnál, 2012-ben például néhány százzal csökkentették az alkalmazottak számát a marketing és értékesítési területeken.

    Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója egy hete vázolta fel az alkalmazottaknak küldött e-mail üzenetben a konszern stratégiai terveit, a mobil készülékekre, a felhő-technológiára és az üzleti szoftverekre helyezve a hangsúlyt.

    Peter Wootton, a Microsoft szóvivője nem kommentálta a Bloomberg hírügynökség értesülését.

    A Microsoft alkalmazottainak száma 2014. június 5-én 127 ezer 104 volt, beleértve a Nokia mobilkészülék üzletágával átvett mintegy 30 ezer főt is.

    A Nokia mobilkészülék üzletágának átvételével kapcsolatban a Microsoft tavaly szeptemberben 600 millió dolláros éves megtakarítás elérésére tett ígéretet 18 hónapon belül.
   A Bloomberg hírügynökséget tájékoztató források szerint az elbocsátások olyan területeket érintenek majd, ahol feladatátfedések vannak a Microsoft és a Nokia között, illetve azokat a műszaki fejlesztési területeket, amelyeket az új vezérigazgató stratégiai tervei érintenek.

    Satya Nadella egy korábbi interjúban elzárkózott attól, hogy átszervezési terveinek létszámcsökkentési vonzatairól beszéljen, jelezte azonban, hogy több részletet lehet majd megtudni erről a Microsoft negyedik pénzügyi negyedévi eredmény-beszámolójából július 22-én.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Több ezres elbocsátásra készül a Microsoft.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector