Startlaphoz Csatlakozz!

A munkatörvénykönyv, a bérek és nyugdíjak tervezett módosítása ellen tiltakoznak

Általános sztrájk kezdődik Szerbiában

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 16. szerda, 16:45

 Általános sztrájkot hirdetett a két legnagyobb szerb szakszervezeti szövetség a munkatörvénykönyv, a bérek és nyugdíjak tervezett módosítása ellen.

   A szerb autonóm és a független szakszervezeti szövetség közösen általános sztrájkot hirdetett csütörtöki kezdettel, és tüntetéseket szerveznek Belgrádban. Véleményük szerint a kormány törvénysértő módon akarja gyorsított eljárással áterőltetni a parlamenten a számukra elfogadhatatlan változtatásokat - jelentette a B92 rádió.
 
   Dusan Vujovics gazdasági miniszter, aki ügyvezetőként a pénzügyminisztériumot is vezeti, miután váratlanul lemondott a reformok előrehaladásával elégedetlen Lazar Krsztics, kiállt a reformok folytatása mellett. A Blic napilapnak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy a társadalom valamennyi rétegének viselnie kell az átalakulás terhét. Ennek jegyében tervei szerint még idén 10 százalékkal kell csökkenteni a fizetéseket az állami szektorban és a nyugdíjakat.
 
   A döntés azonban a kormány kezében van. Prioritást élvez az 584 veszteséges állami nagyvállalat problémájának megoldása, amivel évi 600 millió eurót takaríthat meg a költségvetés, valamint a feketegazdaság visszaszorítása. Mint elmondta, a büdzsének évente 100 millió eurós hiányt okoz egyedül a cigaretta-csempészet. Szükségszerű lesz az áram árának emelése is, mivel az 30 százalékkal elmarad a régió legalacsonyabb díjaitól is.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Általános sztrájk kezdődik Szerbiában.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector