Startlaphoz Csatlakozz!

Ne játsszák ki  amunkltatók a szakszervezeteket

Járműipari szakszervezetek: figyelik a globális keret-megállapodások helyi végrehajtását

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 22. kedd, 16:38

Kiemelt témaként figyel a járműipari vállalatok globális keret-megállapodásainak helyi végrehajtására az Audi, a Mercedes és az Opel magyarországi gyárának szakszervezete - hangzott el az érintett magyar és németországi érdekképviselet vezetőinek keddi győri sajtótájékoztatóján.

    Molnár Ákos, a Vasas Szakszervezet nyugat-dunántúli koordinátora az eseményen elmondta: eddig sem idejük, sem pénzük, sem elegendő erőforrásuk nem volt arra, hogy nyomon kövessék ezen megállapodások érvényesülését és annak hatását az egyes vállalatokra, de az IG Metall német szakszervezeti szövetség támogatása révén változott a helyzet. 

    Megjegyezte, zömében nem a nagyvállalatoknál érzékelnek problémát, hanem az első és második körös beszállítóknál. Az MTI érdeklődésére a szakszervezeti vezető azt közölte: novemberre állhat fel az a struktúra, amelyben - reményeik szerint fél év alatt - át tudják tekinteni, miként áll a globális keret-megállapodások érvényesítése ebben az ágazatban.

    Horst Mund, a 2,2 millió munkavállalót képviselő IG Metall nemzetközi kapcsolatokért felelős főosztályának vezetője az eseményen azt emelte ki: a vállalkozások határt átlépő tevékenységével összhangban a szakszervezeti munkának is transznacionálissá kell válnia.

    Mint mondta, együttműködéssel, egymás tájékoztatásával kell elérniük az érdekképviseleteknek, hogy a munkáltatók ne játsszák ki őket vagy a különböző államokban foglalkoztatott dolgozókat egymás ellen. 

    Németh Sándor, az Audi Hungaria Független Szakszervezetének vezetője a sajtótájékoztatón arról beszélt: a cégnél mind nagyobb hangsúlyt kapott az utóbbi években a munkavállalók bevonása a gyár életébe, a szakszervezet pedig egyre mélyebben foglalkozik a beszállítóknál dolgozók érdekképviseletével.

    Kovács Balázs, a kecskeméti Mercedes-gyár üzemi tanácsának elnöke megjegyezte: van a gyárnak olyan beszállítója, ahol jelezték a dolgozóknak, nem látnák szívesen, ha helyben szakszervezet alakulna; az ott dolgozók beléphetnek az autógyár érdekképviseletébe is, amíg nem sikerül saját csoportot alakítaniuk.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Járműipari szakszervezetek: figyelik a globális keret-megállapodások helyi végrehajtását.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector