Startlaphoz Csatlakozz!

A teljes létszám több mint 21 százalékát elbocsátják

Magyar Telekom: a vállalat minden területét érinti a leépítés

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 24. csütörtök, 17:47

A Magyar Telekomnál csütörtökön bejelentett létszámleépítés a vállalat minden területét érinti különböző mértékben - mondta el Rózsa Iván, a társaság kommunikációs igazgatója az MTI-nek.

    A magyarországi anyavállalatnál jelenleg mintegy 8 ezren dolgoznak, ebből tervez 1700-at elbocsátani a cég, azaz a teljes létszám több mint 21 százalékát. A Magyar Telekom leányvállalatai, így például a T-Systems és az Origo Zrt. nem érintettek a leépítésben - erősítette meg a szóvivő. 

    Az egyes területekre vonatkozóan nem közölt részleteket, annyit mondott, hogy a leépítés nem fűnyíróelvű, alapvetően minden vezérigazgató-helyettesi területet érint, de teljesen különböző mértékben.  

    Hozzátette: az új szervezet kialakítása azt célozza, hogy a Telekom egy sokkal hatékonyabban működő, online vállalattá váljon, és emellett tovább növelje az ügyfélközpontúságot és az ügyfélélményt.

    Az elbocsátott dolgozók újra elhelyezkedését saját programmal segíti a Magyar Telekom, így például állásbörzét is szerveznek majd, amelyre meghívnak nagyvállalatokat. 

    Rózsa Iván elmondta azt is, hogy az érdekképviseletekkel történt megállapodás értelmében 2015 végéig nem tervez további leépítést a magyarországi vállalat. 

    Hozzátette, hogy a Deutsche Telekomnál - a Magyar Telekom anyavállalatánál - nemrég indult, a megtakarítási lehetőségek felmérést szolgáló kezdeményezés nem érinti a Magyar Telekomot, az kizárólag a német vállalatra, valamint a T-Systems nemzetközi vállalatra vonatkozik.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Magyar Telekom: a vállalat minden területét érinti a leépítés.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector