Startlaphoz Csatlakozz!

Esélyegyenlőségi program

Munkanélküliség, mint a legnagyobb gond

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 13. szerda, 09:31

Elkészült Magyarország több mint háromezer településének helyi esélyegyenlőségi programja – jelentette be Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára korábban.

    Jelezte: a korábbiakhoz képest nem csak az a feltétele a hazai és uniós fejlesztési források elérésének, hogy rendelkezzen ilyen programmal az önkormányzat, de folyamatosan figyelemmel kísérik, hogy a programok, amelyekhez az önkormányzatok forrást igényelnek, mennyire illeszkednek a helyi esélyegyenlőségi programokhoz.

    Az önkormányzatok az esélyegyenlőségi programokban feltárták a célcsoportok (mélyszegénységben élők, romák, gyerekek, nők, idősek, fogyatékossággal élők) helyzetét, majd a helyi civil szervezetekkel, egyesületekkel, alapítványokkal együttműködve célcsoportonként különböző intézkedési terveket dolgoztak ki.

Tartós munkahelyek

    – Először megfogalmaztuk a problémákat, majd olyan célokat, cselekvési tervet, amelyek a szóban forgó közösségek mindennapi életét előre viszik – mondta dr. Miluczky Attila, Egyek polgármestere. Hozzátette, a munkanélküliség óriási gond, ezért olyan pályázatokat, partnereket kutatnak fel, amelyek tartós munkahelyeket segítenek teremteni.

    Bojt vezetője is azt hangsúlyozta, hogy félő, ha a közfoglalkoztatás véget ér, nem tudnak munkát teremteni. Pedig az önkormányzat szociális szövetkezetet is létrehozott, szinte valamennyi munkakereső megtalálta a helyét a közfoglalkoztatásban, így lett élhető a falu – mondta Vass Mária polgármester.

    A programban 100 mentor, illetve asszisztens segítette a részt vevő 3147 települést az esélyegyenlőségi programok elkészítésében, július közepéig 3078 település készítette el programját, 3008-at pedig már az önkormányzatok el is fogadtak. A programban egyelőre különböző okok miatt körülbelül 30 önkormányzat nem vett részt – például forráshiány okán, vagy azért, mert más okból nem kívánnak részt venni pályázatokon –, ám bármikor csatlakozhatnak és megalkothatják helyi esélyegyenlőségi programjukat a TKKI mentorinak segítségével.

Forrás: Haon.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Munkanélküliség, mint a legnagyobb gond .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector