Startlaphoz Csatlakozz!

Legkésőbb az évtized végén

A volt NDK-ban a nyugdíjak 2020-ra érik el a nyugati szintet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 16. szombat, 16:36

Németország keleti részén, a volt NDK területén 2020-ra érik el a nyugdíjak a nyugati szintet a kormány tervei szerint.

    Angela Merkel kancellár egy szerdai lapinterjúban elmondta, hogy legkésőbb az évtized végén a keleti tartományokban is olyan ellátásban részesülnek a nyugdíjasok, mint nyugaton. "2020-ra a nyugdíjrendszerben is befejeződik az egységfolyamat" - mondta a kancellár a Sächsische Zeitungnak.

    A kormány 2017-ben törvényjavaslatot készít, amely rendelkezik "a keleti és nyugati nyugdíjak teljes mértékű kiegyenlítésének menetrendjéről" - mondta a kancellár a keleti Szászország tartomány vezető lapjának.

    A keleti tartományokban a nyugdíjak jelenleg a nyugati szint 92 százalékát érik el. Az úgynevezett saroknyugdíj - az az ellátási összeg, amelyre az átlagos keresetű, 45 évi munkaviszony után nyugdíjba vonuló munkavállaló számíthat – nyugaton havi 1287 euró, keleten 1187 euró. Az eltérés legfőbb oka a két országrész közötti különbség a bérszínvonalban, jelenleg a keleti tartományokban a bérek átlagosan a nyugati szint 81 százalékát teszik ki.

    Németország nyugati részén nagyjából 16 millió nyugdíjas él, a volt NDK területén pedig mintegy 4 millió.

    Szászországban augusztus 31-én tartományi törvényhozási választást tartanak. A drezdai tartományi gyűlésben (Landtag) az ország újraegyesítése, 1990 óta Merkel pártja, a konzervatív CDU a legnagyobb erő. A párt támogatottsága jelenleg 40 százalék körül van, messze megelőzi a második helyen 20 százalék körüli támogatottsággal álló szociáldemokratákat (SPD).

- MTI -

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A volt NDK-ban a nyugdíjak 2020-ra érik el a nyugati szintet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector