Startlaphoz Csatlakozz!

Emelkedett azoknak a száma, akik szociális segélyből tartják fenn magukat

Segélyért mennek Németországba a külföldiek?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 17. vasárnap, 10:10

Miután Németország is megszüntette az Európai Unió legutóbb felvett két tagállamával, Romániával és Bulgáriával szemben életbe léptetett letelepedési és munkavállalási megkötéseit, elterjedt az a hír, hogy ebből a két országból tömegesen érkeznek olyanok, akiket csupán a nagyvonalú szociális juttatások vonzzanak Németországba. Ezt az időközben nyilvánosságra hozott adatok erősen megcáfolták, de egy most közzétett statisztika szerint az elmúlt év során érezhetően emelkedett azoknak a kelet-európaiaknak a száma, akik szociális segélyből tartják fenn magukat.
 
    Az ezredfordulót követően, még Schröder kancellár kormányzása idején a Volkswagen Művek élén álló Peter Hartz reformot dolgozott ki az akkor igen magas munkanélküliség leépítésére. Ennek keretében különválasztotta a frissen munkanélkülivé váltak csoportját azoktól, akik már régóta állástalanok voltak. Az őket megillető jóval alacsonyabb havi juttatás időközben Hartz néven vált fogalommá. Erre a támogatásra azonban azoknak is joga van, akiknek bére nem éri el a létminimumot. Egyedül álló személyek esetében ez alig 400 euró,de mellé még lakbér, valamint fűtési költség kiegészítése is jár.

    Ebből a szociális támogatásból elsősorban német állampolgárok részesülnek, azonban egy most közzétett felmérés kimutatta, hogy immár 300 ezer felé emelkedett azoknak azoknak a száma, akik valamelyik uniós országból telepedtek Németországba és rászorulnak erre a segélyre.

    A listát a lengyelek vezetik 80 ezer fővel, őket az Európai Unió déli szárnyának válsággal küzdő tagállamai, Olasz- és Görögország német földre települt polgárai követik, a negyedik helyen a bolgárok állnak, majd a románok következnek.

    Az unión kívüli országokból érkezett személyek csak akkor jogosultak a munkanélküli vagy szociális segélyre, ha rendelkeznek tartós letelepedési engedéllyel és már huzamos időn át volt hivatalos munkaviszonyuk. Ebbe a csoportba tartoznak a zömében iszlám vallású törökök, akiknek csupán kis töredéke szorul munkanélküli, illetve szociális segélyre.

Vincze András, München

Forrás: Inforádió.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Segélyért mennek Németországba a külföldiek?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector