A Buck Consultants legfrissebb jelentése
Egyre többet invesztálnak a cégek a dolgozók egészségébe
Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 17. vasárnap, 11:14
Közzétéve: 2014. augusztus 17. vasárnap, 11:14
A közelmúltban látott napvilágot a Xerox tanácsadó diviziójának, a Buck Consultants-nak legfrissebb jelentése, amely világszerte kutatta a munkavállalók egészségét megőrző vállalati programokat, kezdeményezéseket.
A 37 országban - egyebek közt az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában és számos afrikai országban - megközelítőleg ezer cégnél, több ezer dolgozó bevonásával végzett átfogó, hét éven keresztül zajló felmérés egyik legfontosabb megállapítása, hogy a multinacionális vállalatoknál számottevő mértékben, 34 százalékról 56 százalékra nőtt azoknak a cégeknek a száma, amelyek 2008 és 2014 közt különféle egészségügyi programokat indítottak a munkavállalóik egészségének megőrzése érdekében - közölte a Xerox kommünikéje. A kutatás rávilágított, hogy a megkérdezett cégek több mint egyharmada saját wellness programot hozott létre a dolgozóinak. Emellett a vállalatok több mint fele járult hozzá valamilyen módon az alkalmazottak egészségmegőrzéssel összefüggő kiadásaihoz, illetve a vállalkozások közel 2/3-ada nyilatkozott úgy, hogy az egészségvédelem kiemelt szerepet játszik a vállalati stratégiában és ezen a területen további erőfeszítéseket fognak tenni az alkalmazottaik védelmében.
"A vállalatok vezetői nagyon helyesen felismerték azt az elmúlt években, hogy az egészséges életmódot támogató kezdeményezések rövid-, közép-és hosszútávon is jelentősen hozzájárulnak a cég, illetve a munkavállalók fejlődéséhez. Ezekkel a programokkal még motiváltabbá tehetőek az emberek, erősíthető az elköteleződésük és tovább növelhető a munkájuk hatékonysága." - hangsúlyozta Dave Ratcliffe, a Buck Consultants vezetője.
A Buck Consultants felméréséből az is kiderül, hogy a tapasztalatok alapján a munkaadóknak olyan programokat érdemes kidolgozniuk és megvalósítaniuk a jövőben, amelyek a stresszel, a kevés testmozgással és a rossz táplálkozással járó negatív hatásokat orvosolja a dolgozók körében. A kutatás a Buck Consultants, a Cigna, a Wolf Kirsten International Health Consulting és a Global Healthy Workplace Awards program munkatársainak együttműködésében valósult meg 2007 és 2014 között.
Forrás: Zipp.hu