Startlaphoz Csatlakozz!

A Buck Consultants legfrissebb jelentése

Egyre többet invesztálnak a cégek a dolgozók egészségébe

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 17. vasárnap, 11:14

A közelmúltban látott napvilágot a Xerox tanácsadó diviziójának, a Buck Consultants-nak legfrissebb jelentése, amely világszerte kutatta a munkavállalók egészségét megőrző vállalati programokat, kezdeményezéseket.
 
    A 37 országban - egyebek közt az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában és számos afrikai országban - megközelítőleg ezer cégnél, több ezer dolgozó bevonásával végzett átfogó, hét éven keresztül zajló felmérés egyik legfontosabb megállapítása, hogy a multinacionális vállalatoknál számottevő mértékben, 34 százalékról 56 százalékra nőtt azoknak a cégeknek a száma, amelyek 2008 és 2014 közt különféle egészségügyi programokat indítottak a munkavállalóik egészségének megőrzése érdekében - közölte a Xerox kommünikéje. A kutatás rávilágított, hogy a megkérdezett cégek több mint egyharmada saját wellness programot hozott létre a dolgozóinak. Emellett a vállalatok több mint fele járult hozzá valamilyen módon az alkalmazottak egészségmegőrzéssel összefüggő kiadásaihoz, illetve a vállalkozások közel 2/3-ada nyilatkozott úgy, hogy az egészségvédelem kiemelt szerepet játszik a vállalati stratégiában és ezen a területen további erőfeszítéseket fognak tenni az alkalmazottaik védelmében.

    "A vállalatok vezetői nagyon helyesen felismerték azt az elmúlt években, hogy az egészséges életmódot támogató kezdeményezések rövid-, közép-és hosszútávon is jelentősen hozzájárulnak a cég, illetve a munkavállalók fejlődéséhez. Ezekkel a programokkal még motiváltabbá tehetőek az emberek, erősíthető az elköteleződésük és tovább növelhető a munkájuk hatékonysága." - hangsúlyozta Dave Ratcliffe, a Buck Consultants vezetője.

    A Buck Consultants felméréséből az is kiderül, hogy a tapasztalatok alapján a munkaadóknak olyan programokat érdemes kidolgozniuk és megvalósítaniuk a jövőben, amelyek a stresszel, a kevés testmozgással és a rossz táplálkozással járó negatív hatásokat orvosolja a dolgozók körében. A kutatás a Buck Consultants, a Cigna, a Wolf Kirsten International Health Consulting és a Global Healthy Workplace Awards program munkatársainak együttműködésében valósult meg 2007 és 2014 között.

Forrás: Zipp.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egyre többet invesztálnak a cégek a dolgozók egészségébe.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector