Startlaphoz Csatlakozz!

Nem az ONYF kezeli

Nem tudjuk, hol landolt a magán-nyugdíjpénztári vagyon

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 17. vasárnap, 12:18

A magánnyugdíjpénztárakba befizetett hozzájárulást nem az ONYF kezeli, annak a főigazgatóság által üzemeltetett nyugdíj-kalkulációs oldalon nyoma sincs. És az új, egyéni nyugdíjszámláknál sem lesznek egyelőre feltüntetve.
 
    Megint meghosszabbították az egyéni nyugdíjszámlák bevezetésének határidejét, ami a legújabb hírek szerint szeptember 30. lett – írja a NOL.hu az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóságra (ONYF) hivatkozva. Az online hozzáférhető számla célja, hogy mindenki nyomon tudja majd követni, szolgálati ideje és a munkáltatója által utána befizetett járulékok alapján mennyi nyugdíjra számíthat.

    A szeptemberre tervezett rendszer legnagyobb hiányossága az lesz, hogy az ígéretek ellenére továbbra sem tartja nyilván a magánnyugdíjpénztárakba befizetett, onnan az államkasszába importált 3000 milliárd forintos nyugdíjvagyont. A Nol szerint azért, mert ezt a pénzt nem az ONYF kezeli, ám arra nem kaptak megnyugtató választ, hogy melyik intézmény exponál felette.

    Ahhoz, hogy ezt a befizetést is pontosan integrálják a rendszerbe, arra volna szükség, hogy a hajdani magánpénztári tagokat egyenként számba vegye az erre kijelölt szervezet, majd évre, hónapra lebontva adják hozzá az egyéni befizetésekhez a néhai tagdíjakat. Ezt a problémát az 1998 és 2012 közötti időszakra nézve volna ildomos megoldani – írja a NOL.hu.

Forrás: VS.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem tudjuk, hol landolt a magán-nyugdíjpénztári vagyon.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector