Startlaphoz Csatlakozz!

A büdzsé 2,5 százalékos inflációval tervez

Béremeléssel és létszámemeléssel számol a közszférában a kormány

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 15. hétfő, 11:25

Béremeléssel és létszámemeléssel számol a közszférában a kormány 2015-ben. A büdzsé várható többletterheihez és a GDP-arányosan csökkenő államadóssághoz izmos gazdasági növekedés kell, az szja vagy a társasági adó csökkentése nem valószínű.

   A Népszabadság hétfői száma a kabinet költségvetési köriratának birtokába került töredéke alapján szedte össze, mi várható a 2015-ös büdzsétől. Ezek a következők:
 
  A bruttó bérek 3,7, a teljes bértömeg 4,7 százalékkal nőhet, vagyis némileg emelkedik a közszolgák létszáma, ám azt nem tudni, mely területeken.
 
   A kabinet 306,5 forintos euróárfolyammal számol a 2014-es költségvetési törvényben szereplő 295 forint után. A lap számításai szerint a jelenlegi árfolyammal a GDP-arányosan csökkenő államadósság nem teljesíthető.
 
  A GDP-növekedést az idénre várt 3,1 százaléknál gyorsabbra tervezhetik.
 
  A büdzsé 2,5 százalékos inflációval tervez, ami megegyezik a jegybanki prognózissal.
 
   Ekkora inflációt feltételezve a nyugdíjak is ennyivel emelkednek, ami nagyjából 100 milliárdos többletkiadást jelent.
 
Ráérnek
 
  A költségvetés tervezetét - amint arról beszámoltunk - a jelenleg érvényes szabályok átírásával csak az önkormányzati választások után, október 31-ig kellene benyújtania a kormánynak a parlament elé, addig nem is várható hivatalos kommunikáció.
 
   A bankok bankadóterhei 150 milliárd forinttal lehetnek kisebbek az ideinél azért, mert a devizahitel-elszámolás és a forintosítás 900-1000 milliárddal csökkenti a mérlegfőösszegüket.
 
   A kétgyerekesek megnövelni tervezett adókedvezménye 40-60 milliárd forintba kerülhet.
 
   A fenti tételek mintegy 300 milliárdos összegével szemben a GDP-arányos államadósság nem nőhet, a hiány pedig nem lehet több a GDP 3 százalékánál, ezért csak más megszorítások árán lehetne szja-t vagy társasági adót csökkenteni.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Béremeléssel és létszámemeléssel számol a közszférában a kormány.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector