Startlaphoz Csatlakozz!

Jó képzés

Palkovics: Szükségesek még finomhangolások

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 19. péntek, 11:37

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnöke fontosnak tartja, hogy a szakszervezetek, érdekképviseletek a munkavállalók érdekében beleszólhassanak a fejlesztési programokba, kiírásukba, a célok meghatározásába.

   A foglalkoztatás bővítésének elsődleges feltétele, hogy olyan munkaerő-állomány álljon rendelkezésre, amely a nagy ívű iparosítási programoknak meg tud felelni – ezen a területen van mit tenni – állapította meg Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnöke az M1 Az Este című műsorában. Az elmúlt években már változott a jogszabályi környezet, de ahhoz, hogy a munkavállalók hozzá tudjanak férni az uniós képzésekhez, szükségesek még „finommechanikai hangolások”, amiben a szakszervezetek és érdekképviseletek is feladatot kaphatnak. A Munkástanácsok Országos Szövetsége már elindította a Jó képzés nevű programot. Így az interneten egy helyen lehet áttekinteni a különböző képzéseket, segítséget nyújtva a megfelelő kiválasztásához, illetve a munkahelykereséshez – jegyezte meg.

   Hangsúlyozta azonban, hogy a képzések mellett ugyanolyan fontos az egészségügyi kérdés is, hisz „egy leromlott egészségi állapotú körrel nem lehet munkaalapú társadalmat építeni”. Ezen területhez az Európai Szociális Alap segítséget nyújt, ám az uniós eljárási rend kifejezetten igényli a szociális partnerek megjelenését a programok meghatározásában – mutatott rá Palkovics Imre. A munkástanácsok célja ezért egyrészt az, hogy a pályázatok kiírásában megjelenjenek ezen célok, másrészt hogy a szakszervezet is elnyerhessen pályázatokat, amelyekkel segíteni tudja a munkavállalókat a munkahelyszerzésben. Elismerte: a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a kormány között vannak egyeztetések az említett témákban.

   Palkovics Imre kérdésre reagálva úgy vélte: az elmúlt évek után egy nyugodtabb periódus kezdődik az ország életében, így „egy kicsit körültekintőbben, meghallgatva az érintettek az elképzeléseit lehet egyeztetni”. Ilyennek jellemezte a csütörtöki találkozó is. A Munkástanácsok Országos Szövetsége egyébként sikernek tartja a jelenlegi foglalkoztatáspolitika eredményeit, illetve azt az elképzelést is támogatja, mely szerint a következő hétéves uniós támogatási források 60 százalékát a gazdaságfejlesztésre fordítja a kormány. Szükség van ugyanakkor a fiatalok és az idősek munkanélküliségét csökkentő speciális programok kezdeményezésére – húzta alá.

  A Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Munkástanácsok és Munkavállalói Kérdések Európai Központja Budapesten tartja kétnapos szemináriumát. A rendezvény témája az európai uniós források felhasználása a foglalkoztatásban, az emberi erőforrás fejlesztésben, a foglalkoztatási képesség elősegítésében. A csütörtöki előadásokon részt vett Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára is, aki azt mondta az ország újraiparosításában részt vevő területek: az autóipar, az egészségipar és a technológiai tudásra alapozott iparágak lesznek a következő uniós költségvetési időszakban kiosztható támogatások kiemelt haszonélvezői.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Palkovics: Szükségesek még finomhangolások.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector