Startlaphoz Csatlakozz!

„A valaha volt legnagyobb gazdaságfejlesztési program veszi kezdetét”

Orbán szerint ötmillió magyar munkahely megteremtése a cél

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 05. vasárnap, 11:14

Január elsejétől Magyarország történetében a valaha volt legnagyobb gazdaságfejlesztési program veszi kezdetét – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Székesfehérváron, a Jüllich Glas Holding Zrt. 30 éves jubileumi ünnepségén és központi irodaházának avatóján.

    Orbán Viktor közlése szerint cserébe azt várják, „a magyar vállalkozások erősödjenek, bővítsenek, újítsanak, és segítsenek abban, hogy realitássá váljon az ötmillió magyar munkahely megteremtése”.

    A kormányfő azt mondta, hogy a Jüllich család példát mutat az egész országnak: „ha elszántan akarjuk, sikerülhet”. Hozzátette: olyan magyar vállalkozókra van szükség, akikben dolgozik az akarat, hogy kihasználják az előttük álló lehetőségeket.

    A miniszterelnök kiemelte: a következő időszak az új lehetőségeket mutató és bővülni akaró magyar vállalkozások korszaka lesz.

    „Magyarország elemi érdeke és a természetes életösztön is azt diktálja, hogy a magyar emberek által alapított vállalatok növekedjenek, újabb és újabb beruházásokba kezdjenek, növeljék értéküket, és egyre több embernek adjanak munkát” – fogalmazott Orbán Viktor.

    A kormányfő szólt arról, hogy Európa teljesen nyitott piaccá vált, a kereskedelem globális szinten zajlik. A nemzetek által tudatosan irányított piacokon fokozatosan felértékelődik a nemzeti tőke szerepe, „minden magára valamit is adó ország saját nemzeti iparát és tőkéjét igyekszik erősíteni” - jelentette ki.

    Orbán Viktor rámutatott: a globális piacokon bármikor pusztító viharok lehetnek, amelyek nemcsak cégeket, hanem egész országokat „löknek szakadékba”. Szerinte Magyarország gazdasága akkor lesz biztosítva az ilyen viharok ellen, ha a nemzetgazdaságot mozgásban tartó vállalkozások között megfelelő erőt képviselnek majd a magyar cégek. Ma ez még nincs így, ehhez az kell, hogy az exportképes magyar középvállalkozások száma a jelenlegi 2-3 ezerről tízezer fölé nőjön – fűzte hozzá.

    A kormányfő kiemelte: a gazdasági patriotizmus híveiként azt akarják, hogy a magyar tőke egyre erősebb legyen. Ennek érdekében „helyre tettük a magyar állam pénzügyeit, Európa egyik legstabilabb költségvetését fogadtuk el, ezért alakítottunk ki olyan adórendszert, amely a termelést és a munkavállalást támogatja, ezért alakítottuk át a Munka törvénykönyvét, ezért vállaltuk át az önkormányzatok adósságát, hogy a cégek közvetlen gazdaági környezete stabil legyen, és minden követ megmozgatunk újabb és újabb munkahelyek létesítéséért” – fogalmazott.

    Orbán Viktor szerint a magyar gazdaságban vannak biztató jelek: a foglalkoztatottak száma négymillió fölött van, a nemzeti össztermék 3 százalék felett bővül, miközben a munkanélküliség nyolc százalék alá süllyedt. Szólt arról is, hogy Székesfehérváron a munkanélküliségi ráta 3,3 százalék, ami „egy teljesen újfajta problémát vet fel a városban és lassan az egész országban is”.

    „Jó reményünk van arra, hogy a magyar gazdaság jó úton halad, Európa pincéjéből négy év alatt feljutott a földszintre, és maradt szufla az emeletek megmászására is” – fogalmazott. Hozzátette: a magyar vállalkozások észlelték a kedvező jeleket, és meghallották az iparfejlesztés hangját, mert egyre többen bővítenek, növelik a munkahelyek számát.

    A miniszterelnök gratulált a Jüllich családnak és a cégnél dolgozóknak három évtizedes, kitartó munkájukhoz, amivel „a semmiből Közép-Európa egyik meghatározó üvegipari vállalatát hozták létre. Nemcsak amerikai garázsokból lehet komoly vállalkozásokat építeni, hanem magyarból is - jegyezte meg.

    Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester a város életében nagyon fontos cégnek nevezte a Jüllich Glas Holdingot, amely hozzájárul ahhoz, hogy Székesfehérvár az ország egyik legfontosabb gazdasági központja legyen, és termelési értéke a magyar GDP vonatkozásában is meghatározó legyen.

    Elmondta, hogy a település csak akkor tud tovább fejlődni, ha a gazdasági szereplők fejlődnek, újabb beruházásokról döntenek. Szerinte ehhez a munkaerőhiány orvoslására, megfelelő közép- és felsőfokú szakképzésre, valamint a GINOP-pályázatok (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) minél nagyobb hányadának lehívására van szükség.

    Jüllich Ádám, a vállalatcsoport tulajdonos-elnöke hangsúlyozta, hogy az elmúlt 30 év nem volt zökkenőmentes, de így is sikerült az ötezer, egymilliárd forintnál nagyobb árbevételt produkáló cégek sorába lépniük.

    Felidézte, hogy 1984-ben saját garázsában indította el GMK-ját tízezer forint induló tőkével. Úttörő szerepük volt a magyar üvegipar technológiai felzárkózásában, és három évtized alatt eljutottak az alumínium távtartó gyártástól a napelem előállításig.

    Az ünnepségen átadták a cég új központi irodáját is, amelynek felépítését már 1995-ben tervezték meg, de a megvalósítással vártak. A beruházás újabb 30 dolgozónak kínál hosszú távú munkalehetőséget.   
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Orbán szerint ötmillió magyar munkahely megteremtése a cél.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector