Startlaphoz Csatlakozz!

Mégsincs pénz a béremelésre

Szerdán tüntetnek a szociális területen dolgozók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 11. kedd, 10:00

Szerdán utcára mennek, ha két nap alatt nem találnak Varga Mihályék 20 milliárd forintot – olvasható a vs.hu oldalán.

   A minisztérium alig másfél órával a tervezett megállapodás aláírása előtt fújta le az ünnepélyesnek szánt ceremóniát. A beharangozott szándékkal ellentétben a jövő évi költségvetési tervben nincs meg a béremelés fedezete - mondta a VS.hu-nak a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Szűcs Viktória.
 
   Így délelőtt csak tárgyalni mennek a minisztériumba. Ezt a szaktárca is megerősítette. Eszerint „Czibere Károly, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár további egyeztetést tart a szociális és gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátó rendszerben foglalkoztatott szakemberek képviselőivel”. Pedig a minisztérium néhány órával korábban még azt közölte, hogy „méltányosnak ítéli a bérrendezésre irányuló törekvéseket”. Azt tervezték, hogy 2016 januárjától elindulhat a szociális életpálya, és „várhatóan már július 1-jétől lesz béremelés az ágazatban”. Ennek feltételéül azt szabták, hogy „kialakuljon a fenntartható szolgáltatási struktúra koncepciója”.
 
 
  Valójában azonban úgy tűnik, nemcsak a koncepció, hanem a pénz is hiányzik. A szociális területen dolgozók tavaly 30 milliárd forintot követeltek, ebből 11 milliárdot pótlékként megkaptak. Az összeg kétharmada azonban továbbra is hiányzik - mondta Szűcs. Ha módosítják a költségvetést, akkor lehet megállapodásról beszélni. Ha nem így lesz, teszik a saját dolgukat. Szerdán például tüntetnek.
 
Forrás: vs.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szerdán tüntetnek a szociális területen dolgozók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector