Startlaphoz Csatlakozz!

A vonzó fix fizetés csak harmadik a listán

Biztonságra vágynak a magyar álláskeresők

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 09. kedd, 18:18

A munkahelyek megbízhatósága és stabilitása a legfontosabb szempont a magyar alkalmazottak számára - derül ki a Decoding Global Talent kutatás magyar partnere, a Profession.hu online álláskereső portál eredményeiből, amelyről kedden közleményben tájékoztatta az MTI-t.

    A biztonság 9,59 pontot kapott azon a tízes skálán, amelyben a portál által 5144 megkérdezett ember a munkahely megítélése során szóba jövő szempontokat értékelte.

    A munkahellyel szemben támasztott általános elvárások leginkább az ukrán munkavállalók preferenciáihoz hasonlítanak, de a munkahely megbízhatósága egyik környező országban sem fontos annyira, mint Magyarországon.

    A válaszadók számára a második legfontosabb szempont, hogy megfelelő elismerést kapjanak a munkáért, míg a vonzó fix fizetés csak harmadik helyet szerezte meg a listán.

    A felmérés szerint a szomszédos országok többségénél a pozitív visszajelzés első helyre került és szinte mindenhol benne van az első három legfontosabb elvárásban. 

    A román és a szlovák dolgozóknak a munka elismerésén kívül nagyon fontos a tanulási és fejlődési lehetőség, amit a magyar válaszadók nem soroltak az első 10 legfontosabb szempont közé. 

    Az osztrák és a cseh megkérdezettek pedig érdekes munkakörre vágynak, ami a magyarok számára a kilencedik legfontosabb tényező volt.

    A kutatás a különböző kompenzációk fontosságát vizsgálva megállapította, hogy a magyar válaszadók a vonzó fizetést tartják a legfontosabbnak, ezt követi a fizetett szabadnapok mennyisége, majd pedig a különféle biztosítási csomagok, legutolsó helyen pedig a vállalati autó szerepel a listán.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Biztonságra vágynak a magyar álláskeresők.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector