Startlaphoz Csatlakozz!

Belügyminisztérium:

Előzetes véleményezésen a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló törvénytervezet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 14. szerda, 08:40

 A 64 ezres hivatásos állományt érintő illetményfejlesztést is tartalmazza a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló, a Belügyminisztérium (BM) által előkészített törvénytervezet, amelyet a tárca előzetes szakmai véleményezésre bocsátott.

    A BM az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a kormány döntésének megfelelően megkezdődött a rendvédelmi szervek hivatásos állománya szolgálati viszonyáról szóló törvény tervezetének előzetes szakmai véleményezése. A tervezetet - a részletes szakmai egyeztetés előtt - a szakmai szerveknek és az érintett szakszervezeteknek küldték meg. A törvénytervezet a szakmai és a közigazgatási egyeztetések után kerül a kormány elé.

    Mint kifejtették, a rendvédelmi szervek hivatásos állományú dolgozóinak jogállását rendező új szabályozás megalkotásával július elsejével megkezdődik az e területeken foglalkoztatottak többlépcsős bérfejlesztése is. Az idei költségvetés tartalmazza a fegyveres és rendvédelmi dolgozók életpályarendszerének bevezetéséhez kapcsolódó többlet juttatások, valamint az azokhoz kapcsolódó, munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó fedezetét.

    Az életpályamodell alapján a hivatásos állomány mintegy 64 ezer tagja idén július elsejével átlagosan 30, majd 2016. január elsejétől - évente átlagosan 5-5 százalékos - összesen 50 százalékos - bérfejlesztésben részesül 2019. január 1-jéig.

    A BM kiemelte: az új illetményrendszer további célja, hogy a jelenlegi bonyolult pótlékrendszert átláthatóbb rendszer váltsa fel. Ennek megfelelően az illetmény beosztási illetményből, szolgálati időpótlékból és hivatásos pótlékból áll majd. A teljesítményt az egyén és a szervezet teljesítményértékelésének eredményét figyelembe véve teljesítményjuttatás formájában ismerik majd el.

    A tervezet értelmében az új törvény bevezetésével megtörténik a hivatásos állomány tagjainak végleges besorolása. Az új besorolással és szükség szerint további, egyéni korrekciós intézkedéssel valamennyi állománytag részére biztosított lesz az átlagosan 30 százalékos illetményemelkedés - írták.

    A BM a közleményben kitért arra is, hogy a kormányzati szolgálati, hivatásos szolgálati, hivatásos és szerződéses katonai jogviszonyban foglalkoztatottak lakhatási támogatásának új rendszerére az év végéig, megtakarítási célú állami biztosítási rendszerének kialakítására pedig a jövő év végéig készül javaslat a kormány részére.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Előzetes véleményezésen a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló törvénytervezet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector