Startlaphoz Csatlakozz!

Gaskó István: Gyanítjuk, hogy az emberek többsége nem ért egyet a kormányzat szándékaival

Megkezdődött a bezárási-elbocsátási hullám

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 19. hétfő, 08:20

A második nagy áruházlánc készül elbocsátásokra, már a kormány „kedvenc” szakszervezete is népszavazást akar – írja a Vasárnapi Hírek.

   Megkezdődött a bezárási-elbocsátási hullám: az már ismert, hogy 13 vidéki Tesco zár be, ám az új fejlemény, hogy további 31 bolt juthat hasonló sorsra, mivel nem tudják teljesíteni azt a törvényi feltételt, hogy az utóbbi két évben nem lehettek veszteségesek. A Spar sincs könnyű helyzetben: a piacon azt suttogják, 9-12 üzlete húzza le a rolót, több száz embere kerülhet utcára.
 
   Így nem véletlen, hogy most már biztosan összeáll a Liga és a VOSZ (Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége), hogy együtt próbálja elérni: legyen népszavazás a vasárnapi zárva tartásról. Pártokkal nem kívánnak összefogni, csak civil és társadalmi szervezetekre számítanak. Lapunknak Gaskó István azt mondta: a VOSZszal együtt nyújtanak majd be három kérdést, amelyeket már meg is fogalmaztak.
 
   „Taktikázni kell, hogy mikor van megfelelő pillanat ahhoz, hogy a kérdéseket beadjuk a Nemzeti Választási Irodához (NVI)” – mondta a Liga Szakszervezetek elnöke. Aki nem tart attól, hogy a referendum kilöki a kormány kegyeltjei közül (Orbán Viktor azt mondta, hogy a Liga-elnök a kedvenc szakszervezetise.) Még az is lehet, mondta Gaskó, hogy a népszavazás megerősíti a kormány vasárnapi zárva tartási törvénytervezetét. Bár azt gyanítjuk, tette hozzá a Liga elnöke, hogy az emberek többsége nem ért egyet a kormányzat szándékaival.
 
  Az NVI az elmúlt hetekben formai okok miatt dobott vissza népszavazási kérdéseket, hiába akart például referendumot Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt elnöke, illetve a Demokratikus Koalíció. Utóbbi most azért indított útjára egy petíciót, hogy elérje: a kormány saját hatáskörében írjon ki népszavazást a boltok vasárnapi zárva tartásának megszüntetéséről, vagy módosítsa a népszavazási törvényt. Ugyanis a DK szerint nonszensz, hogy a jelenlegi gyakorlat szerint az NVI ugyanabban a témában csak egy kérdéssel köteles foglalkozni.

Forrás: Vasárnapi Hírek

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megkezdődött a bezárási-elbocsátási hullám.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector