Startlaphoz Csatlakozz!

A férfiak és a nők ugyanolyan mértékben sebezhetőek a munka elvesztése által

Munkanélküliség: 45 ezer öngyilkosság évente

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 12. csütörtök, 08:50

A munkanélküliség évente mintegy 45 ezer öngyilkosság oka lehet 63 országban, köztük az iparilag fejlett államokban - derítették ki a Zürichi Egyetem kutatói.

  A The Lancet Psychiatry című orvosi folyóiratban közölt tanulmányukban a szakemberek a világ négy térségében 63 ország öngyilkossági adatait elemezték 2000 és 2011 között. (A tanulmányba nem vonták be a világ két legnépesebb országát, Kínát és Indiát.) Ez a periódus felöleli a 2000-es évek első felének viszonylagos gazdasági prosperitását, a 2008-as pénzügyi és gazdasági válságot, és az azt követő időszakot.
 
  A tizenegy éves időszak alatt évente átlag 233 ezer öngyilkosságot követtek el a vizsgált országokban, ezek közül minden ötödik ember - körülbelül 45 ezer - a munkanélküliség miatt vethetett véget életének.
 
   2007-ben a munkanélküliséggel összefüggő öngyilkosságok száma 41 148 volt, 2009-ban azonban már 46 130 ilyen öngyilkosságot regisztráltak, amit a 2008-as válság következményének neveztek a szakemberek.
 
   A szakemberek megjegyezték, hogy mind a férfiak, mind a nők minden korosztályban ugyanolyan mértékben sebezhetőek a munka elvesztése által. „ A munkanélküliség miatti öngyilkosság kockázata magasabb volt azokban az országokban, ahol a válság előtti időszakban a munkanélküliségi ráta alacsonyabb volt” - hívta fel a figyelmet Carlos Nordt, a tanulmány vezető szerzője.

Forrás: valasz.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Munkanélküliség: 45 ezer öngyilkosság évente.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector