Startlaphoz Csatlakozz!

Húsz-harminc ember mondott fel a fizetésképtelenné vált cégnél

Megkapják fizetésüket a törökszentmiklósi Surjány-Hús dolgozói

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 21. csütörtök, 09:04

Megkapják fizetésüket a Surjány-Hús Kft. dolgozói, a cégvezetés bízik abban, hogy már csütörtökön lesz csődbiztos - közölte a fizetésképtelenné vált, a legnagyobb magyarországi húsipari cégekhez sorolt törökszentmiklósi vállalkozás ügyvezetője csütörtökön az MTI-vel.

    Az öncsődbe menekült cég több száz dolgozója eddig hiába várta áprilisi fizetését.

    Tóth Tibor elmondta: a kft. eddig is rendelkezett a bérekre szánt összeggel, a vezetés eddig nem fért hozzá a pénzhez, de az egyeztetések során sikerült elérni, hogy a dolgozók megkapják a bérüket.

    Szólt arról, hogy megpróbálják emberi módon rendezi a kialakult helyzetet, csütörtökön igyekszik megnyugtatni a cég megmaradt százharminc dolgozóját és tájékoztatja őket arról, hogy megkapják elmaradt bérüket. Kérdésre elmondta: húsz-harminc ember mondott fel a fizetésképtelenné vált cégnél.   

  Tóth Tibor azt nyilatkozta, hogy folyamatosak a tárgyalások a cég rehabilitációjáról, továbbműködéséről, a cég élére új ügyvezető kerül. A dolgozók sorsáról a tárgyalások végén tud nyilatkozni - tette hozzá.   

  Korábban az ügyvezető a társaság csődjét a Figyelőnek azzal magyarázta, hogy a Surjány-Hús nem tudja felvenni a versenyt a feketegazdasággal, az adót nem fizető piaci szereplőkkel, kiszolgáltatott a multiknak és nem tud versenyezni a szlovák, cseh, lengyel "csodaárú" termékekkel. Vagyis törvényszerű, hogy el kell bukjon - fogalmazott.

    A Surjány-Hús Kft.1992 óta foglalkozik sertésvágással, húsfeldolgozással, húskészítménygyártással, húsáru kis- és nagykereskedelmével, Jász-Nagykun-Szolnok megye legjelentősebb húsipari cége, a térség egyik meghatározó munkáltatója - olvasható a cég honlapján. Három évvel ezelőtt adták át a nettó 1,3 milliárd forintból elkészült új utóérlelő és szárazáruüzemét.

    A nyilvános cégadatok szerint a társaság 2013-ban az előző évi, több mint 14,5 milliárd forint után 11,14 milliárd forint árbevételt ért el, ebből mintegy 306 milió származott exportból. Az adózott eredménye 2012-ről 2013-ra 241 millióról 190 millió forintra csökkent. Kötelezettségeinek értéke 2013 végén meghaladták az 5,2 milliárd forintot, saját tőkéje 2,8 milliárd forintot tett ki.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megkapják fizetésüket a törökszentmiklósi Surjány-Hús dolgozói.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector