Startlaphoz Csatlakozz!

Robotok helyettesíthetnek bennünket

Szükség lesz-e a munkánkra húsz év múlva?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 01. hétfő, 10:11

 Van egy oldal, ami kiszámolja, hogy 20 év múlva helyettesíthetőek leszünk-e egy robottal. A telemarketingeseknek, a könyvelőknek, és a modelleknek sem szolgálhatunk jó hírekkel – írja a HVG.

  Az Oxford Martin School két kutatójának 2013-as tanulmányára alapozva összedobtak egy alkalmazást, ami rögtön megmondja, hogy mekkora esély van arra, hogy 20 év múlva a munkáját egy robot fogja-e végezni.
 
  Önnek nincs más dolga, mint ide kattintani, majd kikeresni a szakmáját, ezután megnyomni egy gombot és végül rácsodálkozni az eredményre. Valamint egy pici angol nyelvismeret is szükségeltetik.
 
  Néhány szakmát véletlenszerűen végigkattintva úgy néz ki a telemarketingeseket szinte egészen biztosan (99 százalék) robotokra cserélik a jövőben. De már könyvelőnek sem biztos, hogy érdemes elkezdeni tanulni, mert itt is 97,6 százalékot dob a rendszer. Érdekes, hogy ugyanezt írja ki a modelleknél is, tehát a brit tudósok szerint a kifutókon 2035-ben már pneumatikus lábak fognak lépkedni.
 
Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szükség lesz-e a munkánkra húsz év múlva?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector