Startlaphoz Csatlakozz!

Százéves a szolgálat

5200 védőnői álláshelyből háromszáz betöltetlen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 01. hétfő, 12:01

Idén június 13-án ünnepli fennállásának századik évfordulóját a magyar védőnői szolgálat, a jubileumra könyv jelent meg - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő reggel műsorában.

    Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke azt mondta, ez az ellátási forma egyedüli a világon, és ma Magyarországon minden településen dolgozik védőnő a várandósok, a gyermeket nevelő családok és a nők egészsége védelmében. Ugyanakkor - mint mondta - kollégái leterheltek, hiszen 5200 álláshelyből háromszáz betöltetlen, de így sincs ellátatlan körzet, település.

    Az elnök a védőnők anyagi megbecsültségéről azt mondta, nem egységes a munkáltatói rendszer, míg a finanszírozást az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól (OEP) kapják, a munkáltató sok esetben az önkormányzat, a kórház vagy egy gazdasági társaság. Ennek egységesítésére is kaptak ígéretet, valamint arra is, hogy a védőnői bértábla igazodik a szakellátásban dolgozók bértáblájához - jegyezte meg Csordás Ágnes.

    Az egyesületi elnök jelezte, a Magyar Örökség-díjas és hungarikumnak nyilvánított védőnői szolgálat erősödni fog a jövőben, hiszen a népegészségügyi szűréseket közelebb próbálják vinni a lakossághoz, sokat kell még tenni a koraszülések visszaszorításáért, és a tervek szerint gyakrabban fogják szűrni a 3 év alatti korosztályt.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - 5200 védőnői álláshelyből háromszáz betöltetlen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector