Startlaphoz Csatlakozz!

Bemutatják a magyar egészségügy jelenlegi és jövőbeli állapotát

Szegénykórházzal készülnek tüntetni az egészségügyi dolgozók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 02. kedd, 09:00

Június 23-án „szegénykórházat” állítanak fel az egészségügyi dolgozók az NGM előtt, ahol bemutatják a magyar egészségügy jelenlegi és - a beavatkozás híján - jövőbeli állapotát. Július 1-jén pedig újabb tüntetést tartanak az egészségügyben dolgozók, akik szerint a jövő évi költségvetés nem rendel elég forrást a biztonságos betegellátás megteremtéséhez – írja a HVG.

 Az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség folytatja figyelemfelkeltő akcióit. Ennek része egy újabb demonstráció szervezése - közölte az akciószövetséget alkotó hét szervezet hétfőn.
 
 Mint írják, a május közepén megtartott demonstráció után is folytatják a munkát, mert az Országgyűlés elé beterjesztett 2016-os költségvetési javaslatban az egészségügyre jutó források nem elegendőek a biztonságos betegellátás megteremtésére.
 
A nemzetgazdaság teljesítménye megengedné, hogy fejlesszék a betegellátást
 
  Úgy vélik, nemcsak a kórházigazgatók, hanem a döntéshozók felelősségét is fel kell vetni, mert amikor a nemzetgazdaság teljesítménye megengedné, a kormány nem fordít megfelelő forrást a biztonságos betegellátás helyreállítására.
 
  Ezért - írják - az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség magára nézve kötelezőnek érzi, hogy további figyelemfelkeltő akciókat szervezzen, így próbálva jobb belátásra bírni a döntéshozókat.
 
Szegénykórház az NGM előtt
 
A július 1-jére tervezett demonstrációt megelőzően az akciószövetség június 23-án a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt egy sátorban „szegénykórházat” állít fel, amelynek berendezése tükrözni fogja a magyar egészségügy jelenlegi és a szükséges beavatkozás nélküli jövőbeli állapotát. A kórházsátorban egy hétig, július elsejéig, 24 órás „ügyeletet” fognak adni, ahol szívesen látják a kormány tagjait, hogy lássák, milyen körülmények között kell dolgozniuk.
 
   Az akciószövetség tagjai - Autonóm Területi Szakszervezet, az Egészségügyi Dolgozók Szakszervezeteinek Önálló Területi Szövetsége, a FAKOOSZ-Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége, a Független Egészségügyi Szakszervezet, a Magyar Orvosok Szövetsége, a Magyar Rezidens Szövetség és az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége közölték, július első napján, a Semmelweis Napon - az egészségügy ünnepén - pedig újabb demonstrációt szerveznek, amely nem valaki vagy valami ellen, hanem egy élhető és fenntartható egészségügyért tartanak meg.

Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szegénykórházzal készülnek tüntetni az egészségügyi dolgozók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector