Startlaphoz Csatlakozz!

A felszámolási eljárást nem a NAVindította

NGM: a ki nem fizetett tartozások tették tönkre a Kapuvári Hús Zrt.-t

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 03. szerda, 08:05

A ki nem fizetett tartozások tették tönkre a Kapuvári Hús Zrt-t; ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) visszautasítja azokat a vádakat, miszerint a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) tette tönkre a Kapuvári Hús Zrt.-t - közölte az NGM kedden az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint már 2012. augusztusában megjelent a sajtóban, hogy a szóban forgó húsipari cég 2012 nyarán több mint 7 milliárd forinttal tartozott különböző pénzintézeteknek és beszállítóknak.

    A felszámolási eljárást ezért 2012. október 4-én nem a NAV, hanem az egyik károsult piaci szereplő indította. A szaktárca jelzi azt is: a cég 203 fős létszámleépítést jelentett be a munkaügyi központnak 2012. októberében.

    A Kapuvári Hús Zrt. fizetésképtelensége és a létszámleépítés tehát egyáltalán nem függ össze az adóhivatal eljárásával. De a NAV az említett állításokkal szemben védtelen, mivel a cégeket védi az adótitok - emlékeztet a minisztérium.

    Ezért kérik az „adótitok gazdáját”, a Kapuvári Hús Zrt.-t, hogy hozza nyilvánosságra a valós tényeket, vagy mentesítse a NAV-ot az adótitok megtartásának kötelezettsége alól annak érdekében, hogy a közvélemény is hitelesen tájékozódhasson a történtekről - olvasható az NGM közleményében.

    A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye a múlt hét végén azt állította, hogy a NAV is felelős a kapuvári húsüzem csődjéért.

    Az LMP szerint ugyanis a kapuvári húsüzem csődjében jelentős szerepet játszhatott, hogy a NAV egy friss bírósági döntés alapján jogtalanul állapított meg a cégnél több százmillió forintos adóhátralékot. Az LMP úgy vélekedett: a kormány felelőssége, hogy az adóhatóság valódi okok és következmények nélkül büntethet meg és tehet tönkre vállalkozásokat.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - NGM: a ki nem fizetett tartozások tették tönkre a Kapuvári Hús Zrt.-t.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector