Startlaphoz Csatlakozz!

Visszacsábítank a fiatalokat

Navracsics Tibor szerint a külföldön dolgozó nem veszett el a hazája számára

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 03. szerda, 13:10

Az Európai Unió alapvető érdeke az egységes munkaerőpiac, akkor is, ha ez sérti a tagállamok érzékenységét - mondta az InfoRádiónak Navracsics Tibor EU-biztos. Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár szerint hasznos a külföldi tapasztalatszerzés, de segíteni kell a fiatalok magyarországi elhelyezkedését.
 
   Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa az InfoRádiónak arról beszélt, hogy fontos tudatosítani: attól, hogy valaki külföldön dolgozik, az nem jelenti azt, hogy elveszett a hazája számára.

  „Az Európai Uniónak alapvető az az érdeke, hogy az egységes munkaerőpiac megvalósuljon, ilyen szempontból a bizottság számára indifferens kérdés, hogy az éppen valamelyik városban dolgozó munkavállaló milyen állampolgárságú. A tendencia azt mutatja, hogy azon országok, amelyek nagy munkaerő-kibocsátók - a déli országok, például Portugália, Spanyolország - meg tudják azt valósítani, hogy valaki külföldön dolgozik, de megőrzi a kötődését is az anyaországhoz, adott esetben vissza is megy aztán” - fogalmazott a biztos.

  Navracsics Tibor hozzátette: az Erasmus plusz és előd-programjai az Európai Unió legsikeresebb vállalkozásai ezen a téren, mivel lehetőséget kínálnak a fiataloknak a külföldi tanulásra, tapasztalat-szerzésre anélkül, hogy másutt egzisztenciát kellene építeniük.

 Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár szerint hasznos a külföldi tapasztalatszerzés, de ösztönözni kell a fiatalokat arra, hogy hosszú távon Magyarországon képzeljék el az életüket.

 „A gyermekvállalás pillanata, illetve amikor az első gyermek elkezd írni-olvasni tanulni, az egy olyan helyzet, amikor sokan hozzák meg azt a döntést, hogy mégiscsak vissza szeretnének térni Magyarországra” - mondta az államtitkár.

  Novák Katalin hozzátette: a kormány feladata, hogy segítse a fiatalok magyarországi elhelyezkedését.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Navracsics Tibor szerint a külföldön dolgozó nem veszett el a hazája számára.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector