Startlaphoz Csatlakozz!

Eurostat:

Stagnált a munkanélküliség az EU-ban áprilisban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 03. szerda, 14:32

Áprilisban, akárcsak márciusban 9,7 százalékos volt a munkanélküliségi ráta a 28 tagországból álló Európai Unióban (EU) - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán.

    A 19 tagállamból álló eurózónában a ráta 11,2 százalékról 11,1 százalékra mérséklődött.

    Az Eurostat becslése szerint áprilisban 23 millió 504 ezer munkanélküli volt az EU-ban, közülük 17,846 millióan az eurózónában próbáltak állást találni. Márciushoz képest 126 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma az EU-ban és 130 ezerrel az eurózónában.

    Tavaly áprilissal összevetve a munkanélküliek száma 1,545 millióval esett az EU-ban és ezen belül 849 ezerrel az euróövezetben.

    A tagállamok közül Németországban volt a legkisebb a munkanélküliségi ráta, 4,7 százalék, a legmagasabb pedig Görögországban (25,4 százalék) és Spanyolországban (22,7 százalék).     

    Az Eurostat Magyarországról nem közölt áprilisi adatot.

    Az idén áprilisban a 25 évnél fiatalabb korosztályban a munkanélküliség 20,7 százalékra mérséklődött a márciusi 20,9 százalékról. Az eurózónában a ráta a márciusi 22,6 százalékról 22,3 százalékra csökkent. Áprilisban 4,746 millió 25 éven aluli munkanélküli volt az EU-ban, ezen belül 3,168 millió az eurózónában.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Stagnált a munkanélküliség az EU-ban áprilisban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector