Startlaphoz Csatlakozz!

A vidéki élelmiszerboltok nem árulhatnak cigarettát

Tömegesen zárnak be a boltok a trafikrendszer miatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 03. szerda, 16:41

Minden huszadik élelmiszerbolt bezárt tavaly – írja a KSH adataira hivatkozva a Népszabadság. A lap szerint az élelmiszerboltok tömeges bezárása mögött a 2013-ban bevezetett trafikrendszer áll.

  Míg 2013 év végén még 24 ezer élelmiszer vegyesbolt volt Magyarországon, addig tavaly év végére már csak 23 ezer maradt. Ráadásul úgy, hogy évekig tartó csökkenés után 2010-2013 között stabilizálódni látszott az élelmiszerüzletek száma. A legtöbb kisbolt a kistelepüléseken kényszerült bezárni.
 
  Az élelmiszerboltok tömeges bezárásában a lap szerint döntő szerepe van a trafikrendszer 2013-as elindításának. Szakmai szervezetek korábban jelezték, hogy ha a vidéki élelmiszerboltok nem árulhatnak cigarettát, akkor jócskán csökkenni fog a forgalmuk, ami akár a bezárásukat is eredményezheti. Ha azokban a falvakban is sikerül kiosztani a koncessziót ahol eddig még nem került erre sor, még tovább nőhet a bezáró boltok listája.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tömegesen zárnak be a boltok a trafikrendszer miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector