Startlaphoz Csatlakozz!

Megvitatták a bérkiegészítést

Egyeztettek a szociális életpálya munkacsoportok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 04. csütörtök, 14:23

A kormány elkötelezett a szociális ágazattal való folyamatos és intenzív párbeszéd fenntartásában. Június 2-án ismét üléseztek a szociális életpálya munkacsoportok, melyekben a szociális terület szakszervezetei is képviseltetik magukat. Az ülésen a munkacsoport tagjai megvitatták a nyáron bevezetésre kerülő bérkiegészítést.

  Az egyeztetésen Czibere Károly államtitkár ismertette a kormány döntését. A kormány döntött a szociális dolgozók bérkiegészítéséről, melynek keretében 7,6 milliárd Ft összegű bérkiegészítést biztosít 2015. július 1-jétől az ágazat dolgozói számára. Az idei költségvetésben a 2014 januárjától bevezetett bérpótlék és a bérkiegészítés közel 20 milliárd forintot, a 2016-os költségvetésben pedig 28 milliárd forintot jelent. Összességében a kormány három év alatt 60 milliárd forintot fordít a szociális ágazatban dolgozók bérének emelésére.
 
  A kormány célja a bérkiegészítéssel a minőségi szolgáltatások megerősítése. A bérkiegészítés fókuszában elsősorban a közép és felsőfokú végzettséggel rendelkező, valamint a több éves tapasztalattal, gyakorlattal bíró szociális dolgozók állnak. A kormány döntése valamennyi fenntartótípusra vonatkozik: az állami, de az egyházi, az önkormányzati és a civil fenntartású intézményekben dolgozó szociális munkavállalókat egyaránt érinti.
 
  A kormány érdekelt a szociális ágazattal való folyamatos egyeztetés és konzultáció rendszerének fenntartásában, ezért tovább folytatódnak a 2014 augusztusa óta tartó egyeztetések a Szociális Ágazati Sztrájkbizottsággal, valamint a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetével, valamint a szociális életpálya munkacsoportok is tovább folytatják a munkát.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egyeztettek a szociális életpálya munkacsoportok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector