Startlaphoz Csatlakozz!

Átléptetnék a maradókat is

Ki kell egészíteni az SZJA-ról szóló törvényt a magán-nyugdíjpénztári változások miatt.

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 05. péntek, 07:06

A Költségvetési Bizottság napokban benyújtott módosító javaslata szerint ki kell egészíteni az SZJA-ról szóló törvényt a magán-nyugdíjpénztári változások miatt. Eszerint szerepeltetni kell a törvényben, hogy a magánnyugdíjpénztárból átlépő tagok számára a tagi kifizetések adómentessé válnak, és ha az így visszajáró összeget önkéntes pénztárba viszik át, még annak 20%-áig adó-visszatérítést is igényelhetnek – írja a Portfolio.

  A módosító javaslatban megfogalmazott adómentesség és adó-visszatérítési lehetőség nem új keletű, a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvény a 2011-es és 2012-es visszalépőknek is hasonló kedvezményeket biztosított. A javaslat újdonsága inkább abban rejlik, hogy ezelőtt a törvény az említett két időponton kívül csak akkor engedte a magán-nyugdíjpénztári tag átlépését a TB-rendszerbe, ha a magánnyugdíjpénztár felszámolás vagy végelszámolás alá került.

  A módosító javaslat indoklása szerint az adómentességről és adókedvezményről szóló passzusokat azért kell beépíteni az SZJA-ról szóló törvénybe, mivel 2015. január 1-től a magánpénztári tagok időbeli megkötés nélkül, bármikor átléphetnek a TB-rendszerbe.

  A visszalépők kedvezménye egyrészt tehát abból áll, hogy
  • a tagi kifizetés felvétele esetén az így kapott összeg gyakorlatilag adómentes lesz,
  • amennyiben pedig ÖNYP-be utalja át az összeget, úgy az adómentesség mellett a kifizetett összeg 20%-ának megfelelő, de maximum 300 ezer forint összegig adó-visszatérítést is igényelhetnek.

  A legfrissebb adatok szerint jelenleg mind a négy fennmaradt magánnyugdíjpénztár tagdíjbefizetők aránya eléri a 70%-os célszintet.

Forrás: Portfolio

 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ki kell egészíteni az SZJA-ról szóló törvényt a magán-nyugdíjpénztári változások miatt..
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector